DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. martā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

AS “RĪGAS SILTUMS” samazina siltumenerģijas tarifu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

AS “RĪGAS SILTUMS”, realizējot sociāli atbildīgu uzņēmējdarbību ārkārtējās situācijas laikā, ņemot vērā tās iespējamo ietekmi uz klientu maksātspēju, neveiks kavētiem maksājumiem līgumsoda aprēķinu, kā arī apkures sezonas laikā neatslēgs apkuri.

 AS “RĪGAS SILTUMS” valdes priekšsēdētājs Normunds Talcis: “Šajā situācijā visiem jārīkojas atbildīgi un vienoti. Savu iespēju robežās esam lēmuši par atbalsta pasākumiem mūsu klientiem, neaprēķinot līgumsodu un turpinot siltumenerģijas piegādi arī tad, ja maksājumi kavēsies.

Svarīgi atzīmēt, ka jau no 1.aprīļa stājas spēkā arī samazinātais siltumenerģijas tarifs, kas atvieglos klientiem maksājumus par apkuri.

Mēs ceram, ka šīs atbalsta aktivitātes kopumā ļaus klientiem vieglāk norēķināties par saņemtajiem pakalpojumiem.

Aicinām klientus, kuriem nav iestājušās grūtības ar norēķinu veikšanu, savlaicīgi veikt tekošos maksājumus, lai AS “RĪGAS SILTUMS” spētu norēķināties ar energoresursu piegādātājiem un nodrošinātu drošu  un nepārtrauktu siltumenerģijas piegādi rīdziniekiem.”

AS “RĪGAS SILTUMS” arī aicina klientus rūpīgi izvērtēt individuālajos siltummezglos uzstādītos režīmus, izvērtējot siltumenerģijas patēriņa samazināšanas iespējas īpaši izglītības iestādēs, viesnīcās, kas šobrīd nestrādā, un tādējādi iespējams var ekonomēt siltumenerģijas patēriņu.

Jaunais siltumenerģijas tarifs Rīgā no 1.aprīļa būs 48,08 EUR/MWh bez PVN, kas ir par 7,4% mazāks, nekā iepriekš apstiprinātais siltumenerģijas tarifs Rīgā (51,90 EUR/MWh bez PVN). Tas būs arī mazākais situmenerģijas tarifs Latvijas lielo pilsētu vidū.

Saistībā ar jaunā koronovīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatību AS “RĪGAS SILTUMS” veic visus nepieciešamos pasākumus, lai nodrošinātu drošu un nepārtrauktu siltumenerģijas piegādi rīdziniekiem.

AS “RĪGAS SILTUMS” savlaicīgi izstrādāja un īsteno dažādas drošības aktivitātes klientu un darbinieku aizsardzībai, atbilstoši Slimību profilakses un kontroles centra un citu atbildīgo valsts institūciju pieņemtajiem lēmumiem un sniegtajām rekomendācijām.

AS “RĪGAS SILTUMS” ir līdz minimumam samazinājusi tiešos kontaktus un mērķtiecīgi pārstrukturizē ikdienas darbu, nodrošinot attālināta darba iespējas, sapulces un dokumentu apriti

Siltumapgādes uzņēmums AS “RĪGAS SILTUMS” nodrošina dezinfekcijas iespējas uz vietas strādājošajiem darbiniekiem, kā arī veic pastiprinātu telpu uzkopšanu un dezinfekciju. Plānots uzsākt arī ķermeņa temperatūras mērīšanu. To mudinātas arī veikt līgumorganizācijas, kas izbūvē jaunos atjaunojamo energoresursu siltumavotus Imantā, Daugavgrīvā, kā arī citos objektos.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI