DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. martā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

I. Mūrniece Vašingtonā: aicinām apsvērt ilgtermiņa atbalsta programmu Baltijas drošībai

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Juris Vīgulis, Saeima

ASV militārā klātbūtne Baltijas reģionā un Kongresa atbalsts militārās infrastruktūras pilnveidošanai mūsu valstīs ir un turpmākajos gados būs ļoti nozīmīgs. Aicinām mūsu ASV partnerus apsvērt ilgtermiņa atbalsta programmas nepieciešamību. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, darba vizītes ietvaros Vašingtonā tiekoties ar ASV Kongresa pārstāvjiem. Saeimas priekšsēdētāja ASV apmeklē kopīgā vizītē ar Baltijas valstu un Polijas parlamentāriešiem.

I.Mūrniece pateicās, ka Baltijas valstis allaž varējušas rēķināties ar plašu ASV parlamentāriešu atbalstu, kad runa ir par drošības jautājumiem. Esam gandarīti, ka ASV politiķi neatkarīgi no partijas piederības konsekventi iestājas par Latviju, Lietuvu un Igauniju. Esam ieinteresēti attīstīt politisko dialogu ar ASV kongresmeņiem un senatoriem, pauda Saeimas priekšsēdētāja.

Baltijas delegācijas Vašingtonā tikās ar ASV Kongresa Senāta Ārlietu komitejas priekšsēdētaju Džeimsu Rišu (James Risch) un līdzpriekšsēdētāju Bobu Mendesu (Bob Menendez), kā arī Kongresa Pārstāvju palātas Ārlietu komitejas Eiropas, Eirāzijas, enerģētikas un vides apakškomitejas priekšsēdētāju Viljamu Kītingu (William Keating).

Četru valstu delegācijas tikās arī ar ASV Kongresa Pārstāvju palātas sadarbības grupas ar Baltijas valstīm līdzpriekšsēdētājiem – kongresmeņiem Džonu Šimkusu (John Shimkus) un Ādamu Šifu (Adam Schiff). Kongresmeņi apliecināja atbalstu četru valstu iniciatīvai kopīgi rūpēties par drošības jautājumiem, uzsverot, ka kopā mēs esam spēcīgāki un varam izdarīt vairāk. ASV apzinās jaunos drošības izaicinājumus kibertelpā, un Baltijas valstu pieredze šajā jomā var būt noderīga arī ASV.

Saeimas priekšsēdētāja augstu novērtēja līdzpriekšsēdētāju iniciatīvu sagatavot rezolūcijas par godu Baltijas valstu neatkarības atjaunošanas 30.gadadienām.

Saeimas priekšsēdētāja I.Mūrniece ar Ārlietu komisijas priekšsēdētāja biedru Ojāru Ēriku Kalniņu no 29.februāra līdz 6.martam uzturas darba vizītē ASV.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI