DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. februārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Latvijas Banka godina statistisko datu sniedzējus

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien Latvijas Banka pirmo reizi uz tikšanos pasākumā "Gada respondents" aicinājusi statistisko datu sniedzējus, lai klātienē pateiktos par veiksmīgo sadarbību un katra datu sniedzēja individuālo ieguldījumu uzticamas statistiskās informācijas sagatavošanā.

Ņemot vērā, ka to respondentu skaits, kuri Latvijas Bankai statistikas pārskatu datus iesniedz laikus un kvalitatīvi, ir liels, izmantojot nejaušas izlases modeli, no visiem labākajiem 2019. gada respondentiem izvēlēts 80 dalībnieku.

Pasākumā būs pārstāvēti dažādu nozaru un apakšnozaru (piemēram, datorprogrammēšanas, kravu iekraušanas un izkraušanas, finiera lokšņu un koka paneļu ražošanas, kredītiestāžu darbības, kabeļu telekomunikācijas pakalpojumu, graudu malšanas produktu ražošanas, mežkopības un citu mežsaimniecības darbību, farmaceitisko izstrādājumu vairumtirdzniecības, tulkošanas un tulku pakalpojumu, tirgus un sabiedriskās domas izpētes, farmaceitisko preparātu ražošanas, kravu pārvadāšanas pa dzelzceļu) statistisko datu sniedzēji.

Pasākuma laikā respondentiem būs iespēja apmeklēt Latvijas Bankas zināšanu centru "Naudas pasaule", vairāk uzzināt par sniegto statistisko datu izmantošanu un to, kā lēmumi, kas pieņemti, pamatojoties uz statistiskajiem datiem, ietekmē ekonomiskās norises valstī un kopējo labklājību, kā arī ar Latvijas Bankas pārstāvjiem pārrunāt aktuālos jautājumus statistisko datu sniegšanas jomā.

Latvijas Banka pilda vairākus uzdevumus, kas ir nozīmīgi tautsaimniecības un finanšu sistēmas funkcionēšanai, un viens no būtiskākajiem ir statistisko datu vākšana, glabāšana un apstrādāšana, kā arī statistiskās informācijas izstrāde, apkopošana, analīze un izplatīšana saskaņā ar likumu "Par Latvijas Banku". Latvijas Banka apkopo monetāro un finanšu statistiku, banknošu statistiku, maksājumu un maksājumu sistēmu statistiku, finanšu stabilitātes statistiku un maksājumu bilances un starptautisko investīciju bilances statistiku, kā arī aktīvi iesaistās statistisko datu apkopošanā Eiropas līmenī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI