DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. februārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Administratīvi teritoriālās reformas komisija uzklausīs Zemgales reģiona pašvaldības

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisija piektdien, 14.februārī, turpinot darbu pie Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumprojekta pielikuma par jaunveidojamajām novadu pašvaldībām sagatavošanas otrajam lasījumam, plānojusi uzklausīt Zemgales reģiona pašvaldību vadītājus. 

Rītdienas sēdē viedokļus aicināti sniegt pašvaldību vadītāji no Aizkraukles, Aknīstes, Bauskas, Iecavas, Ilūkstes, Jaunjelgavas, Jēkabpils, Kokneses, Krustpils, Neretas, Pļaviņu, Rundāles, Salas, Skrīveru, Vecumnieku un Viesītes novadiem, kā arī Jēkabpils pilsētas domes. 

Tiekoties ar Zemgales novadu pašvaldībām un lemjot par Ilūkstes novadu jaunajā kartē, deputāti plānojuši apspriest ierosinājumu izveidot Sēlijas novadu. 

Par likumprojekta virzību Saeimā atbildīgā komisija iepriekš atbalstījusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas piedāvājumu par jaunajiem novadiem Pierīgas, Latgales, Kurzemes un Vidzemes reģionos. Savukārt neizlemts vēl ir jautājums par Saulkrastu un Ādažu novadiem, Kastuļinas pagasta pievienošanu Preiļu vai Krāslavas novadam, Varakļānu novada pievienošanu Rēzeknes vai Madonas novadam. 

Pašvaldību reforma paredzēta, lai līdz 2021.gadam izveidotu ekonomiski attīstīties spējīgas administratīvās teritorijas ar vietējām pašvaldībām, kas spēj nodrošināt tām likumos noteikto autonomo funkciju izpildi salīdzināmā kvalitātē un pieejamībā un sniedz iedzīvotājiem kvalitatīvus pakalpojumus par samērīgām izmaksām, teikts Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumprojekta anotācijā. Līdzšinējo 119 vietējo pašvaldību vietā plānots izveidot 39 pašvaldības. 

Administratīvi teritoriālās reformas komisijas sēde piektdien, 14.februārī, sāksies pulksten 10.00, un tā notiks 409.telpā Jēkaba ielā 10/12 – Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēžu zālē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI