DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. janvārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

D. Beitnere-Le Galla ar Irānas vēstnieku pārspriež drošības situāciju Tuvajos Austrumos

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Nesenie notikumi Irānā rada nopietnas bažas par būtisku situācijas saasināšanos Tuvajos Austrumos, un ceram uz nevardarbīgu konflikta atrisinājumu dialoga ceļā, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, piektdien, 17.janvārī, parlamentā tiekoties ar Irānas Islāma Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Abdolrasūlu Mohādžeru Hedžāzī (Abdolrasool Mohajer Hejazi). Vēstnieks parlamentā bija ieradies atvadu vizītē.

Vēstnieks aicināja Latvijas parlamentāriešus apmeklēt Irānu, lai klātienē pārliecinātos par situāciju valstī un atteiktos no stereotipiem, tiekoties ne tikai ar oficiālajām amatpersonām, bet arī jebkuru Irānas iedzīvotāju.

D.Beitnere-Le Galla sarunā izcēla Irānas seno un bagātīgo kultūru kā būtisku pienesumu pasaules kultūras mantojumam. Arī vēstnieks bija vienisprātis par nepieciešamību stiprināt savstarpējo kultūras sapratni, tostarp attīstot tūrismu.

Vēstnieks pauda gandarījumu par abu valstu labajām diplomātiskajām attiecībām, kā arī atzīmēja, ka Irāna nekad neatzina Latvijas inkorporāciju Padomju Savienībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI