DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. decembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts sekretārs akreditācijas vizītē pieņem jauno Jordānijas vēstnieku

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 10. decembrī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs tikās ar Jordānijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Navafu Tellu (Nawaf Tell), kurš ieradies Latvijā akreditācijas vizītē.

Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja Latvijas un Jordānijas divpusējās attiecības un situāciju Tuvo Austrumu reģionā. Sarunas partneri pauda gandarījumu par politisko attiecību draudzīgo raksturu, vienlaikus saskatot padziļināšanas potenciālu ekonomikas jomā. Iedzīvotāju kontaktu veicināšana, tostarp tūrisma jomā, varētu būt sekmīgas sadarbības sākuma punkts. N. Tells informēja par zemo cenu aviokompāniju, kopbraukšanas uzņēmumu un naktsmītņu rezervācijas platformu ienākšanu Jordānijā, kā rezultātā valsts tūrisma piedāvājums ir kļuvis daudz pieejamāks. No 2019. gada sākuma Jordāniju ir apmeklējuši 5 miljoni tūristu. 

Latvija un Jordānija regulāri sadarbojas starptautiskajās organizācijās, 2019. gadā ir notikušas divas abu valstu ārlietu ministru tikšanās. Jordānija ir viena no stabilākajām Tuvo Austrumu valstīm, kas aktīvi iesaistās reģiona miera procesā un veido konstruktīvu sadarbību ar ASV un Eiropas Savienību. Kā norādīja A. Pelšs, gan Latvija, gan Jordānija ir nelielas valstis, tādēļ abām ir īpaši nozīmīga starptautiskajās tiesībās balstītas pasaules kārtības stiprināšana.

N. Tells Ārlietu ministrijā ir iesniedzis akreditācijas vēstules kopiju. Vēstnieku akreditācijas ceremonijā šodien pieņēma Latvijas Valsts prezidents Egils Levits.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI