DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. decembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide
2
2

Diskusijā spriedīs par pilsoniskām aktivitātēm Latvijas mežu labā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Armands Majevskis

Lai dalītos ierosmēs, kā pilsoniskās aktivitātes un privātas iniciatīvas var palīdzēt saglabāt Latvijas kā mežu zemes statusu, trešdien, 11. decembrī, Rīgā notiks ekspertu diskusija “Mežs ir mājas. Kā cilvēks var palīdzēt Latvijas mežiem?”.

“Meži ir dzīvotne daudzām dzīvnieku, augu un citām sugām. Bagātīga sugu daudzveidība labvēlīgi ietekmē ekosistēmu, turklāt meži regulē klimatu, vienlaikus mazinot augsnes eroziju un regulējot ūdens plūsmu. Jo vecāki meži, jo to nozīme visu šo procesu norisē ir lielāka. Un, jo vecāki meži, jo daudzveidīgāks to sastāvs, tajā skaitā mežā neiztrūkst mirušu koku,” uzsver Latvijas Ornitoloģijas biedrības valdes priekšsēdētājs Viesturs Ķerus. 
Sarunā piedalīsies Latvijas Dabas fonda pārstāvji Lelde Eņģele un Jānis Ķuze, Pasaules Dabas Fonda vadītājs Latvijā Jānis Rozītis un meža apsaimniekotājs Raimonds Mežaks. Sarunu moderēs Latvijas Ornitoloģijas biedrības valdes priekšsēdētājs Viesturs Ķerus.
Diskusijas noslēgumā notiks Latvijas Ornitoloģijas biedrības biedru 2019. gada fotokonkursa “Dzīvība mirušos kokos: putni” uzvarētāju sumināšana. 
Diskusija notiks trešdien, 11. decembrī, no plkst. 18.00 līdz plkst. 20.00 Latvijas Ornitoloģijas biedrības telpās, Rīgā, Skolas ielā 3, 4. stāvā. Aicināts ikviens interesents. Ieeja par ziedojumiem. 
Latvijas Ornitoloģijas biedrība (LOB) ir lielākā dabas organizācija Latvijā, kura, pateicoties vairāk nekā 600 biedriem, veic savvaļas putnu izpēti un tiecas saglabāt to dzīvotnes Latvijā, rūpējoties par dabas daudzveidību cilvēku un putnu labklājības vārdā. LOB par putnu daudzveidību iestājas kopš 1985. gada, izdod vienīgo žurnālu par putniem latviešu valodā – “Putni dabā”, kā arī ir starptautiskās putnu aizsardzības organizācijas “BirdLife International” pārstāve Latvijā. Plašāk: www.lob.lv un Facebook.com/LOB.LV.
Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI