DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. decembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde izņem bīstamu psihotropo vielu un paštaisītu ieroci

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldes darbinieki pasta sūtījumā atklājuši tabletes, kas satur bīstamu psihotropo vielu buprenorfīnu. Uzsāktā kriminālprocesa ietvaros tika veiktas vairākas kratīšanas un izņemti ierocim līdzīgi priekšmeti.

VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes darbinieki šā gada oktobrī, pārbaudot tās rīcībā esošo informāciju, atklājuši, ka no Francijas, izmantojot kurjerpasta pakalpojumus, Latvijā tika ievesta ļoti bīstama psihotropā viela – baltas krāsas ovālās formas 336 tabletes “Subutex”, kas satur 2,6880 g buprenorfīna. Kriminālprocesa ietvaros, šā gada decembrī pie divām personām (Latvijas iedzīvotājiem), pret kurām uzsākts kriminālprocess, tika veiktas vairākas kratīšanas kuru laikā izņemti divi ieročiem līdzīgi priekšmeti, no kuriem viens ir paštaisīts un izskatās kā pildspalva, kā arī patronām līdzīgi priekšmeti.

VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes lietvedībā uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.1 panta[1] pirmajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma sastāva pazīmēm par psihotropo vielu kontrabandu.

Saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 19.pantu neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

VID atkārtoti informē, ka ir svarīgi apzināties, ka pasta sūtījumi tiek kontrolēti un uz tiem attiecas visi normatīvajos aktos noteiktie ierobežojumi un aizliegumi preču un priekšmetu pārvietošanai pāri valsts robežai. Narkotisko vielu kontrabanda ir smags vai sevišķi smags noziegums, par ko paredzēta kriminālatbildība ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz desmit gadiem, tādēļ katram iedzīvotājam, jo īpaši jauniešiem, ir jāapzinās, iespējams, neapdomātās rīcības sekas, pasūtot un saņemot šādus pasta sūtījumus, vieglprātīgi paļaujoties uz iespēju palikt nenotvertam un nesodītam.

VID kopumā 2018.gadā izņēmis 6,7 tonnas narkotisko, psihotropo vielu vai to prekursoru, savukārt šogad izņemtas jau aptuveni 7,2 tonnas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI