DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. novembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pirmsskola

Lems par pašvaldību pienākumu visos bērnudārzos nodrošināt iespēju mācīties latviešu valodā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 28.novembrī, Saeima pirmajā lasījumā skatīs grozījumus Vispārējās izglītības likumā, kas paredz nostiprināt pašvaldībām pienākumu it visos bērnudārzos nodrošināt iespēju bērniem apgūt pirmsskolas izglītības programmas latviešu valodā.

Tāpat deputāti konceptuāli lems par saistītajiem grozījumiem Izglītības likumā. Tie paredz, ka pašvaldībām, nosakot kārtību, kādā to padotībā esošas izglītības iestādes finansējamas no budžeta, jāievēro, lai katram bērnam, kura dzīvesvieta deklarēta pašvaldības administratīvajā teritorijā, tiktu nodrošināta iespēja iegūt pirmsskolas izglītību valsts valodā.

Rītdienas Saeimas sēdes darba kārtībā ir arī vairāki likumprojekti, ar kuriem administratīvās atbildības reformas ietvaros attiecīgo nozaru likumos paredzēts noteikt administratīvos pārkāpumus, par tiem piemērojamos sodus un amatpersonu kompetenci pārkāpumu procesā.

Saeimā ir iesniegti vairāki jauni likumprojekti, un deputāti lems par to nodošanu izskatīšanai komisijās. To vidū ir grozījumi, ar kuriem paredzēts noteikt paaugstināta riska pasākumu pieteikšanas kārtību, kā arī pasākuma organizatora, par sabiedrisko kārtību un drošību atbildīgo personu, apmeklētāju un dalībnieku tiesības un pienākumus.

Tāpat Saeima lems, vai izskatīšanai komisijās nodot grozījumus Karatiesu likumā, ar kuriem cita starpā paredzēts nostiprināt karatiesu tiesnešu statusu, atbildību un garantijas.

Rītdienas sēdes darba kārtībā iekļauts lēmuma projekts par neuzticības izteikšanu veselības ministrei Ilzei Viņķelei. Tāpat Saeimai būs jālemj par 11 387 Latvijas pilsoņu kolektīvā iesnieguma “Atlikt partiju finansējuma pieaugumu līdz nākamās – 14.Saeimas – ievēlēšanai” turpmāko virzību.

Sēdē paredzēts skatīt arī lēmuma projektu par uzdevumu Ministru kabinetam ne vēlāk kā līdz 2019.gada 13.decembrim veikt izdevumu pārskatīšanu valsts budžetā 2020.gadam, nodrošinot nepieciešamos finanšu līdzekļus veselības aprūpes darbinieku darba samaksas paaugstināšanai.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija lūgusi Saeimu rītdienas sēdes darba kārtībā iekļaut likumprojektu, kas paredz slimības pabalstu vecākam, kurš nestrādā saistībā ar nepieciešamību kopt smagi slimu bērnu, no nākamā gada izmaksāt par ilgāku nepārtrauktu darbnespējas periodu nekā patlaban. Tāpat komisija lūdz darba kārtībā iekļaut grozījumus likumā “Par apdrošināšanu bezdarba gadījumam”.

Tāpat Saeimai būs jālemj, vai rīt darba kārtībā iekļaut grozījumu Administratīvās atbildības likumā. Tas paredz par likuma spēkā stāšanās datumu noteikt 2020.gada 1.jūliju. 

Saeimas 28.novembra sēdes darba kārtībā iekļauti 30 jautājumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI