DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Zanda Kalniņa-Lukaševica atklāj Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forumu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 21. novembrī Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa‑Lukaševica Valmierā atklāja Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forumu (PLEIF).

Uzrunājot foruma dalībniekus, parlamentārā sekretāre atzīmēja diasporas būtisko nozīmi Latvijas ekonomikas stiprināšanā. “Pieredze, kontakti un izpratne par mūsdienu dinamiskās pasaules izaicinājumiem un vajadzībām ir nenovērtējama daļa no zināšanu pūra, ko nodot citiem uzņēmējiem,” uzsvēra Z. Kalniņa-Lukaševica.

Parlamentārā sekretāre uzteica nozīmīgo Pasaules Brīvo latviešu apvienības ieguldījumu foruma tapšanā un ikgadējā attīstībā, palīdzot pulcēt talantus Latvijā. “Mums ir iespēja baudīt šī foruma augļus, kad ieraugām Latvijas produktus jaunos tirgos, sastopam mūsu uzņēmējus tālās zemēs vai tieši pretēji saklausām arvien vairāk domu un ideju par iespēju investēt vai vadīt savu uzņēmumu Latvijā vai no Latvijas,” atzīmēja Z. Kalniņa-Lukaševica.

Informācijai

PLEIF organizē Pasaules Brīvo latviešu apvienība sadarbībā ar Latvijas Republikas Ārlietu ministriju, Valmieras pilsētas pašvaldību, biedrību “Valmieras Attīstības aģentūra” un “Ar pasaules pieredzi Latvijā”, kustību Red Jackets un Amerikas Tirdzniecības palātu.

Šogad forums pulcē vairāk nekā 300 dalībnieku, starp kuriem ir uzņēmumu, diasporas, izglītības, nevalstisko organizāciju, pašvaldību un valsts sektora pārstāvji.

Forums norisinās sesto reizi un līdz šim tas noticis Latvijā, Austrālijā un ASV.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI