DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijas vēstniece iesniedz akreditācijas vēstuli Ziemeļmaķedonijas Republikas prezidentam

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 15. novembrī Skopjē Latvijas vēstniece Gunta Pastore iesniedza akreditācijas vēstuli Ziemeļmaķedonijas Republikas prezidentam Stevo Pendarovskim(Stevo Pendarovski).

Amatpersonas pauda gandarījumu par Latvijas un Ziemeļmaķedonijas abpusēji labajām attiecībām. Vēstniece izteica gandarījumu par Ziemeļmaķedonijas drīzo pievienošanos NATO, kļūstot par alianses 30. dalībvalsti. Prezidents S. Penderovskis pateicās par Ziemeļmaķedonijas pievienošanās NATO protokola ātro ratifikāciju Latvijas parlamentā.  

Pārrunājot Eiropas Savienības (ES) jautājumus, vēstniece uzsvēra, ka Latvija turpinās stingri atbalstīt ES paplašināšanās politiku, ES perspektīvu Rietumbalkāniem un pievienošanās sarunu sākšanu ar Ziemeļmaķedonijas Republiku. Tā ir izpildījusi ES izvirzītos kritērijus, panākusi sarežģītus kompromisus, nodrošinājusi progresu reformās, tāpēc ir pelnījusi pievienošanās sarunu ES uzsākšanu.

Akreditācijas vizītes laikā Gunta Pastore tikās ar ārlietu ministru Nikolaju Dimitrovu (Nikola Dimitrov). Vēstniece izteica gandarījumu par Ziemeļmaķedonijas apņēmību iet ES integrācijas ceļu, veikt sarežģītas reformas. Vēsturiskā Prespes vienošanās ir piemērs labu kaimiņattiecību veidošanai Rietumbalkānos. Latvija izteica nožēlu, ka oktobra Eiropadomē tika atlikts lēmums par pievienošanās sarunu sākšanu ar Ziemeļmaķedoniju. Latvija turpinās atbalstīt sarunu sākšanu ar Ziemeļmaķedoniju.

Vēstniece tikās ar Asamblejas (parlamenta) Ārlietu komisijas vadītāju Antonio Milošoski (Antonio Miloshoski), lai pārrunātu ar ES integrāciju saistīto likumdošanas procesu Ziemeļmaķedonijā.

G. Pastore apmeklēja Latvijas Goda konsulāta jaunās telpas Skopjē un tikās ar Latvijas goda konsulu Ziemeļmaķedonijā Zorančo Mitrovski (Zorancho Mitrovski). Vēstniece pauda atzinību par darbu, ko Latvijas goda konsuls veic Latvijas labā, tostarp ikdienā sniedzot Latvijas pilsoņiem ļoti nepieciešamo konsulāro palīdzību.

Latvijas vēstniece rezidē Prāgā, Čehijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI