DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

O. Burovs ar Azerbaidžānas vēstnieku vienojas par ciešāku sadarbību

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs piektdien, 15. novembrī, tikās ar Azerbaidžānas vēstnieku Latvijā Džavanširu Ahundovu, kurš pie mēra bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Vēstnieks apsveica O.Burovu ar kļūšanu par mēru un uzsvēra, ka vēlas turpināt mērķtiecīgi attīstīt un padziļināt jau tā labās Azerbaidžānas un Rīgas attiecības, jo īpaši veicinot sadarbību tirdzniecības, tranzīta un tūrisma jomās.

Dž.Ahundovs informēja, ka Azerbaidžāna patlaban Rīgai piegādā Eiropas kvalitātes prasībām atbilstošus augļus, ogas un vīnus un pauda cerību, ka no jaunā gada šīs piegādes kļūs regulārākas. Savukārt Azerbaidžānā pieaugot pieprasījums pēc Latvijas piena produktiem un alus, kā arī ir potenciāls liellopa gaļas piegādē.

Tāpat vēstnieks norādīja, ka Baku osta ir kļuvusi par loģistikas centru un uzņem daudz Ķīnas kravu, tāpēc tālākā nākotnē vajadzētu domāt par jauniem tranzīta koridoriem, iesaistot Ziemeļeiropu un Rīgas ostu, kā arī ministriju un Eiropas līmenī risināt jautājumus par dzelzceļa pārvadājumiem. Dž.Ahundovs arī rosināja O. Burovam nākamā gada pirmajā pusē apmeklēt Baku, kurā varētu apspriest šos jautājumus, kā arī dalīties pieredzē pašvaldības darbā.

Savukārt O. Burovs pateicās vēstniekam par aktīvo pozīciju, pauda vēlmi uzlabot jau tā veiksmīgo sadarbību abu valstu galvaspilsētu starpā, kā arī atzinīgi vērtēja iespējamo vizīti Baku, norādot, ka tās laikā vajadzētu arī uzaicināt Latvijas uzņēmēju pārstāvjus un sarīkot apaļā galda diskusiju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI