DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Baltijas valstu ārlietu ministru kopīgais paziņojums Berlīnes mūra krišanas 30. gadadienā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

9. novembrī aprit 30 gadu kopš Berlīnes mūra krišanas. Tas tieši un neatgriezeniski nozīmēja “ļaunuma impērijas” sabrukumu – komunisma tirānijai Eiropā tas bija beigu sākums. Berlīnes mūra sagraušana ļāva visām pakļautajām tautām atgriezties brīvas un demokrātiskas Eiropas saimē.

Mēs svinam to, kā cerības uz brīvību atguva ne tikai vācu tauta, bet arī visi tie, kam aiz “dzelzs priekškara” desmitgadēm ilgi bija liegts taisnīgums. “Wir sind das Folk” (“Mēs esam tauta”) – tā pirms trīsdesmit gadiem ielās gavilēja vācieši. Tas pats vēstījums vienā balsī izskanēja no Baltijas līdz Adrijas jūrai.

Mēs atceramies, ka brīvībai bija sava cena. Berlīnes mūris joprojām ir viens no drūmākajiem sašķeltas Eiropas simboliem. Daudzi par to atdeva dzīvību, un mēs esam viņiem mūžīgu pateicību parādā. Šodien visā pasaulē daudzi vēl cīnās par demokrātiju. Viņi mums vienmēr atgādinās, ka pastāv neatņemamas vērtības un principi, kas mums jāsargā.

Mums jābūt vienotiem, nodrošinot, lai mēģinājumi sašķelt Eiropas nācijas un būvēt jaunus mūrus nekad negūtu panākumus. Eiropas vienotību un spēku nedrīkst uzskatīt par pašsaprotamu, jo tie prasa smagas pūles un viedus lēmumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI