DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. novembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

IZM un Valsts izglītības attīstības aģentūra rīko konferenci

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai izvērtētu Latvijas dalību līdzšinējā Eiropas Savienības (ES) pētniecības un inovāciju programmā Apvārsnis 2020 un iepazīstinātu Latvijas zinātniekus, zinātnisko institūciju vadītājus un uzņēmējus ar iespējām, ko sniegs jaunā ES programma Apvārsnis Eiropa laika periodā no 2021. līdz 2027. gadam, 7. un 8. novembrī Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) un Valsts izglītības attīstības aģentūra sadarbībā ar Eiropas Komisijas (EK) Pētniecības un inovāciju ģenerāldirektorātu rīko konferenci "Towards Horizon Europe Implementation in Latvia".

Lai risinātu klimata pārmaiņu jautājumus, stiprinātu Eiropas integritāti un globālo konkurētspēju, programmā Apvārsnis Eiropa pētniecībai un inovācijām ir paredzēti 100 miljardi eiro.

Latvijas pētniecības un inovāciju sistēmas starptautiskā konkurētspēja Eiropas mērogā ir būtiski augusi pēdējo divdesmit gadu laikā. Salīdzinot Apvārsnis 2020 projektos piesaistīto finansējumu ar valsts kopējo pētniecības un attīstības finansējumu, Latvijai ir viens no augstākajiem rezultātiem ES. Kopš Latvijas piedalīšanās ES pētniecības un inovāciju 5. Ietvarprogrammā (1999.-2002. gadā), atbalstīto projektu skaits ir pieaudzis no 178 līdz 301 projektam Apvārsnī 2020, bet iegūtā finansējuma apjoms palielinājies no 14,6 miljoniem eiro līdz 76,25 miljoniem eiro (eCORDA dati uz 24.07.2019.).

Konferenci atklās Latvijas Valsts prezidents Egils Levits un IZM parlamentārā sekretāre Anita Muižniece. IZM valsts sekretāre Līga Lejiņa un valsts sekretāra vietnieks – Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta direktors Dmitrijs Stepanovs informēs par Latvijas zinātnes potenciālu, sadarbojoties ar Eiropas partneriem. Ar programmas Apvārsnis Eiropa konceptu iepazīstinās EK ģenerāldirektors pētniecībā un inovācijās Žans-Ēriks Pakē (Jean-Eric Paquet).

Konferences pirmajā dienā par saviem panākumiem programmā Apvārsnis 2020 stāstīs zinātnieki no Latvijas Organiskās sintēzes institūta, Rīgas Tehniskās universitātes, Latvijas Universitātes (LU), Latvijas Hidroekoloģijas institūta, Elektronikas un datorzinātņu institūta, LU Cietvielu fizikas institūta un inovatīvi uzņēmumi “Norplast” un “Tilde”. Savukārt konferences otrajā dienā visiem interesentiem būs iespējams uzzināt nākamās programmas Apvārsnis Eiropa aktualitātes, kā arī nosacījumus projektu izstrādē un īstenošanā, par kuriem informēs EK Pētniecības un inovāciju ģenerāldirektorāta pārstāvji.

Konference notiks LU Zinātņu mājā, Jelgavas ielā 3, Rīgā.

Tiešraides translācija IZM mājas lapā sāksies plkst. 9.30.

Konferences programma.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI