DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents pateicas par neatkarību balsojušajiem Augstākās Padomes deputātiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilmārs Znotiņš, VPK

Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī tikās ar “4. maija Deklarācijas klubu”, kas apvieno par Latvijas neatkarību balsojušos bijušās Augstākās Padomes deputātus. Prezidents izteica pateicību klātesošajiem par viņu ieguldījumu Latvijas neatkarības atgūšanā, kā arī par vēsturiskās atmiņas aktīvu uzturēšanu sabiedrībā.

“Jūs esat viedokļu līderi arī šodien, un ir svarīgi tas, ka jūs uzturat vēsturisko atmiņu un piedalāties vēstures diskusijās, lai būtu informācija no pirmavotiem par neatkarības atjaunošanas laiku,” sacīja E. Levits. Tāpat viņš atzinīgi novērtēja bijušo deputātu iesaistīšanos, izsakot viedokļus par aktuāliem notikumiem valstī.

Abas puses pārrunāja Neatkarības deklarācijas tapšanas laikam plānoto konferenci pirms nākamā gada 4. maija, kad apritēs 30 gadu, kopš Augstākā padome 1990. gada 4. maijā balsoja par vēsturisko neatkarības atjaunošanas deklarāciju. Deputāti arī izmantoja iespēju, lai iztaujātu Valsts prezidentu par dažādiem aktuāliem jautājumiem, kā arī vienotos par turpmāko sadarbību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI