DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Aicinām uz sabiedrisko apspriedi par Nacionālā attīstības plāna 1. redakciju

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pārresoru koordinācijas centrs (PKC) aicina 7. novembrī plkst. 9.00-12.00 piedalīties sabiedriskajā apspriedē par Latvijas Nacionālā attīstības plāna 2021.-2027. gadam (NAP2027) pirmo redakciju un tā stratēģisko ietekmes uz vidi novērtējumu (SIVN). Apspriede notiks Latvijas Universitātes Dabas mājā 106. auditorijā (1. stāvā) – MAGNUM zālē, Jelgavas ielā 1, Rīgā.

7. novembrī sabiedriskajā apspriedē interesenti varēs iepazīties un izteikt viedokli par 7. oktobrī publiskajai apspriešanai nodotās NAP2027 pirmās redakcijas saturu un 25. oktobrī sabiedriskajai apspriešanai nodoto NAP2027ratēģiskā ietekmes uz vidi novērtējuma pārskata projektu.

Apspriedes darba kārtība:

  1. Nacionālā attīstības plāna 2021.-2027. gadam pirmā redakcija: mērķi, prioritātes, uzdevumi. Izstrādes un īstenošanas process – iepazīstina PKC vadītājs Pēteris Vilks;
  2. Nacionālā attīstības plāna 2021.-2027. gadam stratēģiskā ietekmes uz vidi novērtējuma rezultāti – iepazīstina SIA “Grupa93” vides eksperte Marita Nikmane;
  3. Atbildes uz jautājumiem un diskusija.

Reģistrācija dalībai - 7. novembrī no plkst. 8.30 apspriedes norises vietā vai  līdz 6. novembrim nosūtot e-pastu uz elektroniskā pasta adresi guntis.rozenbergs@pkc.mk.gov.lv un tajā norādot savu vārdu, uzvārdu un reģistrētās dzīvesvietas adresi.

NAP2027 pirmās redakcijas publiskā apspriešana norisinās no 7. oktobra, bet  SIVN projekta sabiedriskā apspriešana notiek no 25. oktobra līdz 25. novembrim. Papildu informācija par dokumentiem PKC mājaslapā www.pkc.gov.lv/nap2027.

NAP2027 publiskajā apspriešanā saņemtie atzinumi, viedokļi, priekšlikumi un iebildumi tiks rūpīgi izvērtēti, sagatavojot NAP2027 gala redakciju, kā arī PKC mājaslapā būs iespēja iepazīties ar kopsavilkumu par izteiktajiem iebildumiem un priekšlikumiem. NAP2027 gala redakcija līdz ar NAP2027 SIVN tiks iesniegta izskatīšanai Ministru kabinetā.

Paziņojums par Latvijas Nacionālā attīstības plāna 2021. – 2027. gadam stratēģiskā ietekmes uz vidi novērtējuma Vides pārskata projekta nodošanu sabiedriskajai apspriešanai.

Nacionālais attīstības plāns ir galvenais vidēja termiņa valsts attīstības plānošanas dokuments Latvijā. Tas ir Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas līdz 2030. gadam (Latvija2030) rīcības plāns un valsts attīstības un lielāko investīciju ceļa karte septiņu gadu garumā. Ietekmes uz vidi stratēģiskais novērtējums saskaņā ar likumu “Par ietekmes uz vidi novērtējumu” ir nepieciešams nacionālā līmeņa attīstības plānošanas dokumentiem, kāds ir arī Nacionālais attīstības plāns.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI