DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Iedvesmojoši pasākumi ar reperi Idu Abru jauniešiem Latvijas reģionos

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) aicina jauniešus un jaunatnes darbā iesaistītos uz bezmaksas informatīviem semināriem “Maini dzīvi, domā plašāk”: 14. oktobrī – Rojā, 30. oktobrī – Mālpilī, 6. novembrī – Jēkabpilī.

Semināra laikā jaunieši un jaunatnes darbā iesaistītās atbalsta personas uzzinās par programmām “Eiropas Solidaritātes korpuss” un “Erasmus+: Jaunatne darbībā” projektu iespējām, kā arī dzirdēs jauniešu stāstus par Eiropas iespēju ieguvumiem un varēs piedalīties brīvrunas meistarklasē.

Idus Abra, semināra iedvesmas persona, ir reperis, daļa no repa improvizācijas teātra Latvijā “Brīvrunu Projekts” un kopā ar savu biedru Artūru Jenotu vada podkāstu par latviešu repu “Karsts Karsts”. Lielu daļu no Idus Abras pašreizējās virzības ir veidojusi gūtā pieredze dažādos neformālās izglītības projektos.

Semināra laikā Idus Abra dalīsies ar pieredzi, kas iegūta Eiropas Jaunatnes parlamentā un nevalstiskajā organizācijā “Tellus”, kā arī ar citām ārzemju pieredzēm, kas gūtas ceļā un stāstīs, kā šis ceļš novedis līdz radošajai darbībai.

“Varu izveidot garu sarakstu ar to, kas mani pašu iedvesmo, sākot ar rīta tēju, beidzot ar draugiem un ģimeni. Vieglāk ir pateikt, kas mani neiedvesmo. Neiedvesmo nemitīga sēdēšana sociālajos tīklos, sarunas bez jēgas, gaušanās par to, ka viss ir slikti, liela ziņu portālu patērēšana,” tā pirms iedvesmas pasākumu cikla par saviem iedvesmas avotiem dalās reperis Idus Abra.

Par semināriem “Maini dzīvi, domā plašāk”

Jaunieši reperi Idus Abru varēs satikt šādos trīs JSPA organizētos semināros:

14. oktobrī no plkst. 14:30 līdz plkst. 18:30, Brīvā laika pavadīšanas un jauniešu centrā “STROPS'” (Strauta ielā 8-33, Rojā)

30. oktobrī no plkst. 13:00 līdz plkst. 17:00 Mālpils novada vidusskolā (Sporta ielā 1, Mālpilī)

6. novembrī no plkst. 13:00 līdz plkst. 17:00 Krustpils novada domes ēkā (Rīgas ielā 150A, Jēkabpilī)

 

Semināros aicināti piedalīties:

1. Projektu potenciālie īstenotāji: jaunatnes darbinieki, skolotāji, sociālie darbinieki, lēmumu pieņēmēji. Paredzētas aktivitātes par projektu veidiem, atbalsta mehānismiem jaunatnes projektu īstenošanai, to ietekmi, labās prakses piemēriem u.c.

2. Jaunieši vecumā no 13 līdz 30 gadiem – paredzētas atraktīvas aktivitātes, izmantojot neformālās izglītības metodes, pieredzes stāstus un aktīvu darbošanos.

Semināriem aicinām pieteikties tiešsaistē:

http://ejuz.lv/iedvesmaroja

http://ejuz.lv/iedvesmamalpils

http://ejuz.lv/iedvesmakrustpils

 

Par iedvesmas pasākumiem jauniešiem Latvijā

Eiropas Komisija ir izstrādājusi starptautisku iniciatīvu “Network of Role Models”, kuras mērķis ir iedvesmot jaunieti līdzdarboties, mazināt atstumtību, radikalizāciju, kā arī veicināt sociālu iekļaušanu, aktīvu pilsoniskumu un piederību Eiropas vērtībām, radot vietu nopietnām un nenopietnām sarunām ar iedvesmas personām (Role Models). Latvijā Eiropas Komisijas izstrādāto iniciatīvu jauniešiem īsteno JSPA. Informācija par plānotajiem pasākumiem un to norises vietām būs pieejama www.jaunatne.gov.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI