DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

A. Pelšs: Latvija ir ieinteresēta stiprināt sadarbību ar Ķīnu tūrisma jomā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gads 20. septembrī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs tikās ar jauno Ķīnas vēstnieku Latvijā Lianu Dzjaņcjuaņu (Liang Jianquan). Valsts sekretārs apsveica Ķīnas vēstnieku ar stāšanos amatā un uzsvēra, ka akreditācija notiek abām valstīm nozīmīgā laikā – Latvija nupat nosvinējusi pirmo simtgadi, savukārt Ķīna 1. oktobrī atzīmēs 70. gadadienu.

Sarunā amatpersonas bija vienisprātis, ka ir svarīgi turpināt abu valstu politisko dialogu, tostarp augstāko amatpersonu vizīšu apmaiņu. A. Pelšs uzsvēra, ka sadarbībā lielāks uzsvars būtu liekams uz konkrētiem rezultātiem, piemēram, tādās jomās kā tirdzniecība, transports un loģistika, kā arī tūrisms. No 22. līdz 24. oktobrī Rīgā plānotā Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu un Ķīnas (17+1) augsta līmeņa tūrisma konference dos stimulu attīstīt ciešākus sakarus tūrisma jomā. Vēstnieks informēja, ka Ķīnu pasākumā pārstāvēs kultūras un tūrisma ministrs Luo Šugans (Luu Shugang). Tāpat vizītes laikā ministrs oficiāli atklās Ķīnas Kultūras centru, kas ir pirmais Ķīnas kultūras centrs Baltijas valstīs.

Kā perspektīva tika novērtēta sadarbība izglītībā, zinātnē un tehnoloģijās. Latvija ir ieinteresēta veicināt savstarpēju studentu un akadēmiskā personāla apmaiņu, kā arī attīstīt kopīgus projektus zinātnes un tehnoloģiju jomā, piemēram, dzīvības zinātnēs. 

18. septembrī Ķīnas vēstnieks iesniedza akreditācijas vēstules Valsts prezidentam Egilam Levitam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI