DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Pabriks tiksies ar konfliktā Ukrainā cietušajiem karavīriem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 20. septembrī, Nacionālajā rehabilitācijas centrā “Vaivari” aizsardzības ministrs Artis Pabriks un Nacionālo bruņoto spēku virskapelāns Elmārs Pļaviņš tiksies ar 14 konfliktā Ukrainā cietušajiem karavīriem, kuri patlaban Latvijā saņem rehabilitāciju.

Ukrainas bruņoto spēku karavīri Latvijā ieradās 9. septembrī, lai pēc karadarbības rezultātā gūtajām traumām centrā “Vaivari” izietu 18 dienu ilgu ārstēšanās un rehabilitācijas kursu. Rehabilitācijas procesā piedalās arī Nacionālo bruņoto spēku kapelāni un  psihologi, Ukrainas karavīriem sniedzot morālu un psiholoģisku atbalstu.

Šodien Ukrainas karavīri apmeklēja Ādažu bāzi, kur tikās ar Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes karavīriem, kā arī apskatīja Ādažu garnizona tehnisko parku un militāro tehniku.

Šī ir jau trešā Ukrainas karavīru grupa, kurai ar Latvijas valsts atbalstu  rehabilitāciju nodrošina Nacionālais rehabilitācijas centrs “Vaivari”.

Atbalstot Ukrainas puses lūgumu par militārajā konfliktā cietušo personu rehabilitāciju, Ministru kabinets šogad piešķīra 45 000 eiro konfliktā Ukrainā cietušo personu rehabilitācijai Latvijā.

Medicīniskās palīdzības sniegšanu personām, kuras guvušas ievainojumus militāro sadursmju laikā Ukrainas austrumos, Latvija uzsāka 2014. gadā. Līdz šim palīdzību Latvijā saņēmuši pavisam 42 Ukrainas iedzīvotāji. 

Latvijas aizsardzības nozare militārā konflikta rezultātā cietušajiem Ukrainas karavīriem un viņu ģimenēm atbalstu sniedz jau sesto gadu.

Kopš 2014. gada vasaras Ukrainas bruņoto spēku un Ukrainas Nacionālās gvardes karavīru bērni saņem sūtījumus, uzsākot skolas gaitas, kā arī dāvanas Ziemassvētkos, uz Ukrainu nosūtītas vairākas kravas ar humāno palīdzību. Kopš 2017. gada humānās palīdzības kravas nogādātas tieši Doņeckas apgabalā, kur palīdzība gan karavīriem, gan civiliedzīvotājiem nepieciešama visvairāk.

2017. gadā Jaunsardzes centrs uzsāka tradīciju Latvijā organizēt vasaras nometnes karavīru bērniem no Ukrainas, sniedzot iespēju iepazīties ar jaunsargiem un kopīgi piedalīties dažādas aktivitātes un ekskursijās.

Nacionālo bruņoto spēku Kapelānu dienests regulāri sadarbojas ar Ukrainas armijas atbildīgajām struktūrvienībām, lai nodrošinātu atbalstu Ukrainas karavīriem un civiliedzīvotājiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI