DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūrpolitika

Valdība atbalsta vairākas elektronisko mediju nozarei būtiskas prioritātes

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Izskatot budžeta projektu 2020.-2022. gadam Ministru kabinets atbalstījis vairākas elektronisko mediju nozarei būtiskas prioritātes, kas paredz palielinājumu 6 339 634 EUR apmērā.

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāja Dace Ķezbere izsaka gandarījumu, ka notikusi politiska izšķiršanās par sabiedrisko mediju iziešanu no reklāmas tirgus, kompensējot to ar 5,5 miljonu eiro piešķīrumu Latvijas Radio un Latvijas Televīzijai.

Nākamo trīs gadu periodā tiks atbalstīts finansējums Latgales mediju programmai 71 144 EUR un sabiedrībai nozīmīga satura veidošanai komerctelevīzijām bezmaksas zemes apraidē 200 000 EUR, kā arī informatīvās telpas drošības pasākumiem, palielinot apraidi līdz 99,8% valsts teritorijas, kam atvēlēti 426 490 EUR.

D. Ķezbere pauž pārliecību, ka šogad Saeima pabeigs darbu pie jaunā sabiedrisko mediju likuma, kurā tiks paredzēts stabils un pietiekams budžeta finansējums sabiedriskajiem medijiem.

NEPLP priekšsēdētāja uzsver, ka ir arī sadzirdēts un novērtēts NEPLP Monitoringa nodaļas darbs, piešķirot papildus līdzekļus 142 000 EUR apmērā.

Diemžēl viena no būtiskām LTV prioritātēm - programmu ētera kompleksa nomaiņa nav atbalstīta, taču NEPLP turpinās sarunas par līdzekļu piesaisti šai nepieciešamībai.

NEPLP ir neatkarīga pilntiesīga autonoma institūcija, kas darbojas, pamatojoties uz Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu un pārstāv sabiedrības intereses elektronisko plašsaziņas līdzekļu jomā, kā arī uzrauga, lai to darbībā tiktu ievērota Latvijas Republikas Satversme.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI