DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Pabriks: Bezvienošanās breksits nedrīkst destabilizēt drošības situāciju Latvijā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 11. septembrī, Londonā, Apvienotajā Karalistē aizsardzības ministrs Artis Pabriks tikās ar Apvienotās Karalistes Pārstāvju palātas Aizsardzības komitejas priekšsēdētāju Dr. Džulianu Lūisu (Dr. Julian Lewis), apspriežot breksita ietekmi uz ES un Apvienotās Karalistes sadarbību aizsardzības jomā.

“Jādara viss iespējamais, lai vienas no militāri spēcīgākajām valstīm Eiropas Savienībā – Lielbritānijas – aiziešana no ES negatīvi neietekmētu Eiropas un Latvijas drošību. Nav pieļaujama situācija, kurā bezvienošanās breksits radītu ārējus draudus gan Eiropai, gan Latvijai,” uzsvēra aizsardzības ministrs A. Pabriks.

Divpusējās tikšanās laikā amatpersonas apsprieda savstarpējo sadarbību Apvienoto reaģēšanas spēku (Joint Expeditionary Force) ietvaros. Apvienotā Karaliste apliecināja, ka ir ļoti ieinteresēta turpināt valstu aktīvo un mērķtiecīgo darbu pie vienības kaujas spēju un Eiropas ziemeļaustrumu reģiona drošības stiprināšanas.

Savukārt aizsardzības industrijas izstādē “Defence and Security Equipment International 2019” Latvijas nacionālo paviljonu kopā ar A. Pabriku apmeklēja arī Apvienotās Karalistes valsts sekretārs aizsardzības jautājumos Bens Vallass (Ben Wallace). Apvienotās Karalistes aizsardzības jautājumu augstākā amatpersona atzinīgi novērtēja Latvijas aizsardzības industrijas uzņēmumu piedāvātos produktus un pakalpojumus, kā arī Latvijas bruņoto spēku prasmi modernās tehnoloģijas pielietot praksē.

Jau ziņots, ka 10. septembrī aizsardzības ministrs A. Pabriks izstādē “Defence and Security Equipment International 2019”  atklāja Latvijas nacionālo paviljonu, kas šajā izstādē izveidots pirmo reizi.

Starptautiskajā aizsardzības nozares izstādē Latviju šogad pārstāv uzņēmumi “Latvijas Mobilais Telefons”, “UAV FACTORY”, “D Dupleks”, “SRC Brasa”, “SAF TEHNIKA”, “Belss”, “DATI Group”, kā arī valsts akciju sabiedrība “Elektroniskie sakari”. Tāpat izstādē piedalās Latvijas uzņēmums “Atlas Aerospace”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI