DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Sadarbības vizīte uz Tatarstānas Republiku

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

10. un 11. septembrī Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks Uldis Reimanis un transporta nozares pārstāvji piedalījās Latvijas Republikas vēstnieka Krievijas Federācijā M.Riekstiņa vadītās delegācijas vizītē Kazaņā, Tatarstānas Republikā.

Otrdien, 10.septembrī, darba vizītes ietvaros notika tikšanās ar Tatarstānas Republikas premjerministru Alekseju Pesošinu, Transporta ministru Lenaru Safinu, ārējās ekonomiskās sadarbības, tirdzniecības un tūrisma valdības pārstāvjiem.

Tikšanās laikā U.Reimanis informēja par Latvijas transporta nozares potenciālu, t.sk. Tatarstānas eksporta - naftas produktu un minerālmēslu tranzīta iespējām, distribūcijas priekšrocībām Baltijas un Skandināvijas tirgū, kā arī vienotu informācijas portālu www.vialatvia.com (VIA Latvia).

Tatarstānas premjerministra A.Pesošina uzskatā, Latvijas un Tatarstānas ekonomiskām attiecībām ir potenciāls un tām ir nepieciešams jauns impulss. Transporta ministrs L.Safins informēja par Tatarstānas lidostas avio parka atjaunošanu un reģionālās aviokompānijas interesi veikt reisus uz Latviju. Ņemot vērā līdzšinējo sekmīgo sadarbību ar airBaltic un attiecīgo pieprasījumu, Tatarstānas puse rosināja veikt lidojumus no Rīgas uz Kazaņu arī ziemas sezonā. Puses vienojās detalizētāk apspriest iespējas palielināt avio reisu skaitu, kā arī avio kravu plūsmas potenciālu.

Tatarstānas Investīcijas attīstības aģentūras vadītāja T.Minullina apliecināja gatavību un atvērtību abpusēji izdevīgai sadarbībai un  sniedza prezentāciju par Tatarstānas investīciju potenciālu. Puses vienojās regulāri apmainīties ar informāciju par uzņēmēju sadarbību veicinošiem aktuālajiem jautājumiem.

Vizītes ietvaros Tatarstānas Tirdzniecības un rūpniecības palātā notika Latvijas un Tatarstānas uzņēmēju Biznesa Forums, kura ietvaros tiks sniegta prezentācija par Latvijas transporta nozares iespējām, loģistikas un distribūcijas potenciālu.

Biznesa foruma atklāšanas uzrunā U.Reimanis uzsvēra sadarbības potenciālu starp Latviju un Tatarstānu, norādot, ka Tatarstāna ir nozīmīgs Krievijas Federācijas industriālais centrs un transporta plūsmu krustpunkts Eiropas un Āzijas savienojumos.

Latvijas un Tatarstānas ekonomisko attiecību stiprināšanai notika tikšanās Ekonomikas ministrijā, pusēm apspriežot sadarbības potenciālu un iespējas.

Darba vizītes ietvaros delegācija apmeklēja vairākus uzņēmumus, t.sk. augsto tehnoloģiju tehnoparku “IT-Park”, «Eidos-medicīnas, «Eidos-robotehnika», tehnopoli “Himgrad”,  AS “SEZ “Innopolis” un Universitāti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI