DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. septembrī, 2019
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Japānas tūrisma industrija: Latvija ir drošs un svarīgs partneris tūrismā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

"Japāna ir definēta kā prioritārs tālais tūrisma mērķa tirgus, kas apliecina mūsu ieinteresētību paplašināt ciešāku sadarbību ar Japānu tūrisma jomā. Savukārt tūristu plūsmas palielināšanos starp Japānu un Latviju sekmētu tiešo avioreisu izveidošana un mūsu lidosta “Rīga” var kalpot par lielisku reģionālo transporta centru, savienojot Baltijas un Ziemeļvalstu reģionu ar Japānu,” tiekoties ar Japānas Tūrisma aģentu asociācijas (JATA) prezidentu Hiromi Tagava un vairāk kā 20 augsta līmeņa Japānas tūrisma uzņēmēju delegāciju uzsvēra ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro.

Japānas tūristi arvien biežāk izvēlas ceļojumu galamērķus, kur ir iespējams atrast to, kas iepriekš ir bijis viņu pašu valstī - klusumu, mieru, kārtību un dabu.

Latvija var piedāvāt Japānas tūristiem drošību ceļojumu laikā, kā arī plašu tūrisma piedāvājuma klāstu – sākot no UNESCO pasaules mantojuma objektiem, aktīvu pilsētas dzīvi, unikāliem dabas objektiem līdz pat laikmetīgās mākslas baudījumam. Līdz ar to mēs varam piedāvāt Japānas ceļotājiem ne tikai ierastos ceļojumu maršrutus, bet arī unikālu tūrisma galamērķu klāstu Latvijas reģionos,” pauž R.Nemiro.

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem pēdējos gados japāņu tūristu skaits Latvijā ik gadus ievērojami pieaug, tādējādi atspoguļojot šīs valsts iedzīvotāju pastāvīgi pieaugošo interesi par Latviju kā ceļojuma galamērķi.

Lai sekmētu aktīvāku sadarbību tūrisma jomā starp Latviju un Japānu š.g. 11. septembrī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra un JATA parakstīja Nodomu līgumu. Līgums paredz veicināt sadarbību starp Latvijas un Japānas tūrisma nozari, pieredzes apmaiņu tūrisma produktu attīstībā, kopīgu mārketinga pasākumu rīkošanu u.c. aktivitātes tūrisma plūsmas palielināšanai. Tāpat līgums paredz attīstīt savstarpēji nozīmīgu projektu īstenošanu, piemēram, tiešo avioreisu attīstību starp Japānu un Latviju.

Kā ziņots iepriekš, laikā no 2019. gada 10. līdz 13. septembrim Latvijā viesojas Japānas Tūrisma aģentu asociācijas prezidents Hiromi Tagava ar vairāk kā 20 Japānas tūrisma uzņēmēju delegāciju. Vizītes ietvaros JATA pārstāvji tiekas ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu, ekonomikas ministru Ralfu Nemiro, satiksmes ministru Tāli Linkaiti, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktoru Andri Ozolu un citām amatpersonām, kā arī iepazīstas ar Latvijas tūrisma piedāvājumu galvaspilsētā un reģionos.

Vizītes ietvaros, 11. septembrī, Rīgā notika JATA un ekonomikas ministra R.Nemiro, satiksmes ministra T.Linkaita, LIAA direktora A. Ozola, kā arī Starptautiskās lidostas “Rīga”, Ekonomikas ministrijas, Satiksmes ministrijas, LIAA u.c. pārstāvju Apaļā galda tikšanās. Tikšanās noslēgumā tika parakstīts JATA un LIAA Nodomu līgums par ciešāku Latvijas un Japānas sadarbību tūrisma jomā.

Papildu informācija

Latvijas tūrisma mārketinga stratēģijā 2018.-2023. gadam Japāna ir definēta kā prioritārs tālais tūrisma mērķa tirgus, kurā tiek īstenotas mārketinga aktivitātes, gan popularizējot Latvijas tūrisma iespējas, gan Baltijas reģionu kopumā.

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem pēdējos gados Latvijas viesnīcās un citās tūristu mītnēs apkalpoto Japānas tūristu skaits ik gadus ievērojami pieaug, kas atspoguļo šīs valsts iedzīvotāju pastāvīgi pieaugošo interesi par Latviju kā ceļojuma galamērķi. Kopš 2015. gada Japānas tūristu skaits uz Latviju ir pieaudzis par 70%. 2018. gadā Latvijas viesnīcās uzturējās 29 534 tūristi no Japānas, savukārt šā gada pirmajā pusgadā viesnīcās apkalpoti 10 083 viesi.

2019. gada 1. pusgadā kopējais Latvijas preču eksports uz Japānu veidoja 27,67 milj. EUR, pieaugot par 0,2%, salīdzinājumā ar 2018. gada 1. pusgadu. 2019. gada 1. pusgadā kopējais Japānas preču imports veidoja 11,75 milj. EUR, samazinoties par 11%, salīdzinājumā ar 2018. gada 1. pusgadu. Jāpiebilst, ka kopš 2010. gada ārējās tirdzniecības apgrozījums pieaudzis par 92%. 

Saskaņā ar Lursoft datiem, Japānas tiešās investīcijas Latvijas uzņēmumu pamatkapitālā veido 985,88 tūkst. EUR (55. vieta). Uzņēmumu reģistrā ir reģistrēti 11 Japānas – Latvijas kopuzņēmumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI