DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministrs vizītē apmeklēs Melnkalni

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 11. līdz 13. septembrim aizsardzības ministrs Artis Pabriks vizītē apmeklēs Melnkailni, lai tiktos ar aizsardzības ministru Predragu Boškoviču (Predrag Bošković).

Aizsardzības ministri pārrunās reģionālās drošības aktualitātes, kā arī abu valstu sadarbību aizsardzības jomā, tostarp Melnkalnes dalību NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupā.

Jau ziņots, ka pērn NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupai pievienojās astoņi Melnkalnes bruņoto spēku karavīri.

Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un to veido ap 1400 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās kopā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību, demonstrējot alianses solidaritāti un apņēmību aizstāvēt aliansi pret jebkāda veida agresijas izpausmēm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI