DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs tiekas ar EP Parlamentārās asamblejas prezidenti L. Morī Paskjē

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 9. septembrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas (EPPA) prezidentiLiliānu Morī Paskjē(Liliane Maury Pasquier).

Ārlietu ministrs novērtēja Eiropas Padomes lomu vienotas tiesiskās telpas radīšanā Eiropā ar mērķi nostiprināt kopēju izpratni par cilvēktiesību, demokrātijas un likuma varas standartiem. Ministrs atkārtoti uzsvēra, ka Latvijai EPPA jūnija sesijā pieņemtais lēmums par Krievijas parlamenta delegācijas darba atjaunošanu EPPA bez jebkādiem ierobežojumiem ir pilnībā nepieņemams. Krievija nav izpildījusi nevienu no iepriekš pieņemtajām EPPA rezolūcijām par Krimu un Austrumukrainu, nav veikusi nekādas darbības konflikta risināšanai un starptautisko tiesību ievērošanas nodrošināšanai. Tādēļ tieši šobrīd, kad Eiropas Padome atzīmē 70. gadadienu, šāds lēmums grauj ticību organizācijai, tās pamatprincipiem un vērtībām. Latvija nevar pieņemt, ka organizācijas vērtības tiek iemainītas pret Krievijas iemaksām organizācijas budžetā.

E. Rinkēvičs informēja, ka Latvija turpina sadarboties ar līdzīgi domājošām EP dalībvalstīm, lai panāktu, ka Krievija pilda savas saistības un pienākumus, tostarp EPPA rezolūcijā minētās prasības. Būtisks solis šajā virzienā bija līdzīgi domājošo EPPA delegāciju pārstāvju tikšanās 6. septembrī Saeimā. Tikšanās tika organizēta pēc EPPA Latvijas delegācijas vadītājas I. Lībiņas-Egneres iniciatīvas, lai apspriestu un koordinētu turpmāko kopējo rīcību Krievija atgriešanas EPPA jautājumā.

EPPA prezidente L. Morī Paskjē pauda augstu novērtējumu Latvijas kā Eiropas Padomes dalībvalsts darbībai, aizstāvot demokrātiju un cilvēktiesības, kā arī atzinīgi novērtēja Latvijas delegācijas EPPA aktīvo darbu

Informācijai

Eiropas Padome ir dibināta 1949. gadā, un tā ir vecākā politiskā organizācija Eiropā, apvienojot 47 Eiropas valstis. Padomes mērķis ir aizsargāt cilvēktiesības, parlamentāro demokrātiju un tiesiskumu, panākt dalībvalstu sociālo un tiesisko standartu vienotību, veicināt izpratni par Eiropas identitāti, tās vērtībām, aptverot dažādu Eiropas tautu kultūras. Latvija par Eiropas Padomes dalībvalsti kļuva 1995. gadā.

EPPA ir viena no Eiropas Padomes lielākajām un redzamākajām institūcijām, kurā uz sesijām regulāri pulcējas Eiropas Padomes dalībvalstu parlamentārieši.

EPPA prezidente Liliānu Morī Paskjē uzturas vizītē Latvijā, lai piedalītos piektajā reģionālajā EPPA konferencē, kas veltīta parlamentu lomai Eiropas Cilvēktiesību konvencijas standartu īstenošanā un Eiropas Cilvēktiesību tiesas spriedumu efektīvā izpildē.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI