DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Igaunijas – Latvijas biznesa forumā diskutēs par koka nozari

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas lielākās uzņēmēju biedrības Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) sadarbībā ar Igaunijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (Igaunijas TRK) un Tartu Zinātnes parku 12. un 13.septembrī rīko biznesa forumu “Koka nozares iespējas un izaicinājumi”, kas notiks Tartu, lai ar uzņēmējiem diskutētu par kokapstrādes nozari, kā arī pasniegtu ikgadējās Livonija balva.

Igaunijas – Latvijas biznesa forums kļuvis jau par tradīciju, katru gadu izvēloties vienu nozari, uz ko fokusēties, piemēram, tūrismu, pārtiku vai šogad – kokapstrādi. Pasākumā piedalās gan valsts pārvaldes, gan uzņēmumu pārstāvji, tādējādi iepazīstot gan regulējumu, gan praktisko pusi. Šogad pasākums notiks Igaunijas pilsētā Tartu, kur ar atklāšanas vārdiem uzstāsies LTRK valdes loceklis Andris Vanags, Igaunijas TRK ģenerāldirektors Maits Palts (Mait Palts) un Tartu pilsētas mērs Urmas Klās (Urmas Klaas).

Ar prezentācijām uzstāsies vairāku uzņēmumu pārstāvji gan no Igaunijas, gan Latvijas, savukārt par Eiropas Savienības fondu ietvaros realizēto projektu “Delbi 2” stāstīs LTRK ES projektu daļas vadītāja Līga Sičeva. Pēc prezentācijām plānota paneļdiskusija par darbaspēka pieejamību nozarē, materiālu un tirgus tendencēm, utt., kur piedalīsies LTRK pārstāvis Igaunijā Kaspars Pacēvičs, Koksnes plūsmas datu centra valdes loceklis Ivars Kalmuks, AS “Rait” valdes priekšsēdētājs Ivars Dambovskis (Ivar Dembovski), AS “Matek” izpilddirektors Svens Mats (Sven Mats) un Tallinas tehnoloģiju universitātes profesors Jans Kers (Jaan Kers).

Pēc biznesa foruma notiks svinīgā Livonija balvas pasniegšanas ceremonija, piedaloties Latvijas vēstniekam Igaunijā Raimondam Jansonam un Igaunijas vēstniekam Latvijā Artim Hilupam (Arti Hilups). Pērn balvas saņēma SIA “Valmiermuižas alus” par veiksmīgu darbu Igaunijā un AS “Latvijas maiznieks” par sasniegumiem Latvijā.

Livonija balva pirmo reizi pasniedza 2013.gadā, kad to iniciēja Igaunijā strādājošie Latvijas uzņēmēji, tādējādi rādot savu varēšanu un lieliskās idejas. Mērķis ir godināt abās valstīs strādājošu uzņēmumu atpazīstamību, konkurētspēju un aicināt sadarboties, lai rezultāti būtu pēc iespējas efektīvāki. Pirmo balvu saņēma Latvijas vēstnieks Igaunijā Kārlis Eihenbaums. Iepriekš Livonijas balvu saņēma AS “Balticovo” par veiksmīgu darbu Igaunijā, un AS “Tallink Latvija” par sasniegumiem Latvijā.

Līdztekus biznesa forumam un Livonijas balvas pasniegšanai, LTRK organizē arī kokapstrādes nozares tirdzniecības misiju uz Tartu. Dalībniekiem būs iespēja apmeklēt arī vairāku uzņēmumu ražotnes, tostarp AS “Kodumaja” un AS “Lasita Akens”.

Pasākumi tiek organizēta projekta DELBI 2 ietvaros. Projekts DELBI 2 tiek ieviests un līdzfinansēts ar Interreg Igaunijas-Latvijas programmas atbalstu. Projekta periods: 01.04.2017-31.03.2020.

  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI