DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. augustā, 2019
Lasīšanai: 6 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Kauguru svētku laikā noteikti satiksmes ierobežojumi; norīkots papildu vilciens

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sestdien, 31. augustā, Jūrmalā tiks svinēti Kauguru svētki. No ceturtdienas, 29. augusta vakara, Kauguros Jūrmalā noteikti satiksmes ierobežojumi Talsu šosejas un tuvāko ielu apkārtnē, kas ietekmēs gan automašīnu, gan autobusu satiksmi. Svētku laikā būs papildu reisi pilsētas autobusiem, arī AS “Pasažieru vilciens” svētku naktī uz Rīgu norīkojis papildu reisu plkst. 23.55 no dzelzceļa stacijas “Sloka” uz Rīgu. Tukuma virzienā pēdējais vilciens aties plkst. 23.29.

Jūrmalas pilsētas pašvaldība vērš uzmanību, ka uz Jūrmalas šosejas notiek remontdarbi. Aicinām plānot ceļā pavadīt vairāk laika nekā ierasts.  

Satiksmes ierobežojumi

Satiksme tiks slēgta:

  • no ceturtdienas, 29. augusta, plkst. 18.00 līdz svētdienai, 1. septembrim, plkst. 10.00 – Talsu šosejas posmā no Zemes ielas līdz Kapteiņa Zolta ielai;
  • no ceturtdienas, 29. augusta, plkst. 18.00 līdz svētdienai, 1. septembrim, plkst. 10.00 – Raiņa ielas posmā no Talsu šosejas līdz Mazajai Nometņu ielai virzienā no Talsu šosejas, atļaujot transporta kustību virzienā no Mazās Nometņu ielas uz Talsu šoseju;
  • no ceturtdienas, 29. augusta, plkst. 18.00 līdz sestdienai, 31. augustam, plkst. 17.00 – Talsu šosejas satiksmes josla Talsu virzienā posmā no Mazās Nometņu ielas līdz Zemes ielai;
  • sestdien, 31. augustā, no plkst. 7.00 līdz 24.00 – Talsu šosejas posmā no Mazās Nometņu ielas līdz Zemes ielai.

Apstāties aizliegts:

  • no ceturtdienas, 29. augusta, plkst. 18.00 līdz svētdienai, 1. septembrim, plkst. 10.00 – Raiņa ielas posmā no Mazās Nometņu ielas līdz Talsu šosejai;
  • no ceturtdienas, 29. augusta, plkst. 18.00 līdz svētdienai, 1. septembrim, plkst. 10.00 – Kapteiņa Zolta ielas abās pusēs posmā no Talsu šosejas līdz Kaugurciema ielai;
  • no ceturtdienas, 29. augusta, plkst. 18.00 līdz svētdienai, 1. septembrim, plkst. 10.00 – gar t/c “Līgo” Mazajā Nometņu ielā.

Papildu stāvvietas:

  • no sestdienas, 31. augusta, plkst. 9.00 līdz svētdienai, 1. septembrim, plkst. 9.00 automašīnas atļauts novietot pie Talsu šosejas un Telšu ielas krustojuma, pie Rūpniecības ielas un Telšu ielas krustojuma, Telšu ielā pie iebrauktuves Mežmalas vidusskolas teritorijā un Mežmalas vidusskolas sporta laukumā.

Sabiedriskā transporta kustība

Ņemot vērā satiksmes organizācijas izmaiņas, pilsētas sabiedriskā transporta reisi no ceturtdienas, 29. augusta, plkst. 18.00 līdz svētdienai, 1. septembrim, plkst. 11.00 maršrutā Nr. 4 “Bulduri–dz. st. “Sloka”” tiks novirzīti pa Mazo Nometņu ielu uz Raiņa ielu un tālāk maršrutā pa Talsu šoseju. Maršruta Nr. 4 un Nr. 3 pieturvieta no Ganību ielas pārcelta uz “Rimi “Kauguri”” pieturvietu.

Lai jūrmalnieki un pilsētas viesi ērti varētu nokļūt uz pasākumu norises vietām, sestdien, 31. augustā, tiks nodrošināti papildu reisi pilsētas autobusiem:

  • Nr. 4 “Bulduri–dz. st. “Sloka”” plkst. 23.10 un 23.20 no pieturvietas “Dz. st. Sloka””, reiss plkst. 23.20 pagarināts līdz Priedainei caur Buļļuciemu;
  • Nr. 3 “Bulduru stacija–Valteri–Kauguri” plkst. 19.30 no pieturvietas “Muižas iela” līdz “Lauku ielai”;
  • Nr. 3 “Kauguri–Valteri–Bulduri” plkst. 23.20 no pieturvietas “Rimi “Kauguri””;
  • Nr. 6 “Slokas–Ķemeri” plkst. 23.25 no pieturvietas “Slokas”.

Lai nokļūtu uz svētkiem, aicinām izmatot arī vilcienu satiksmi. AS “Pasažieru vilciens” Kauguru svētkos līdztekus ierastajam grafikam nodrošinās papildu reisus. No Rīgas reiss uz Sloku aties plks.21.25, bet pēc svētku uguņošanas papildu reiss uz Rīgu no Slokas – plkst. 23.55. Tukuma virzienā pēdējais vilciens no Slokas aties plkst. 23.55. Ar vilcienu kustības sarakstiem var iepazīties AS “Pasažieru vilciens” mājaslapā www.pv.lv.

Ja uz svētku norises vietu Kauguros plānots doties ar automašīnu, jārēķinās, ka auto novietošana var būt apgrūtināta. Pašvaldība atgādina, ka Kauguros ar automašīnu visērtāk var nokļūt, braucot pa Ventspils šoseju un, izmantojot šo ceļu, nodeva par iebraukšanu Jūrmalas pilsētas īpaša režīma zonā nav jāmaksā. Ja uz Kauguriem pirms vai pēc svētkiem ar automašīnu vai motociklu plānots doties cauri Jūrmalai, tad jāmaksā iebraukšanas maksa – 2 eiro. Transportlīdzekļu vadītāji aicināti pievērst uzmanību ceļa zīmēm “Maksas zona”, kas norāda robežu maksas zonai pilsētā. Iebraukšanas caurlaidi var iegādāties portālā www.visitjurmala.lv, ar “Mobilly” vai “Citadele” aplikāciju starpniecību. Samaksāt iebraukšanas maksu var arī caurlaižu iegādes automātos četrās vietās pilsētā: pie lielveikala “Rimi” Lielupē, pie Dzintaru koncertzāles, Majoru stāvlaukumā un pie Dubultu stacijas. Iebraukšanas maksu var samaksāt arī pēc iebraukšanas īpaša režīma zonā, tikai jāievēro, ka caurlaidei obligāti jābūt nopirktai līdz plkst.23.59 tam datumam, kad transportlīdzeklis iebraucis Jūrmalā. Ar vienu dienas caurlaidi īpaša režīma zonā var iebraukt neierobežotu reižu skaitu tajā datumā (līdz plkst.23:59), kuram caurlaide iegādāta.

Jūrmalā šo sestdien, 31. augustā, tiks svinēti Kauguru svētki. Vakara koncertā svētku apmeklētājus priecēs grupa “Carnival Youth”, populārā dziedātāja Laima Vaikule un Krievijas rokzvaigzne Diāna Arbeņina ar grupu “Nočnije Snaiperi”. Svētkos notiks arī spēkavīru šovs – “Best Nordic Strongman”, kurā tiks noskaidrots spēcīgākais Ziemeļvalstu spēkavīrs. Visas dienas garumā būs daudzveidīgas aktivitātes gan lieliem, gan maziem. Svētku noslēgumā – uguņošana. Ieeja visos pasākumos ir bez maksas.

Plašāka informācija – jurmala.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI