DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. augustā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Par godu komunisma krišanas 30. gadadienai izgaismos Rīgas Rātsnamu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 23. augustā, plkst. 21.00, sadarbībā ar Rīgas Skolēnu domi, pie Rātsnama tiks atzīmēta komunisma krišanas Austrumeiropā un Centrāleiropā 30. gadadiena, izgaismojot ēku Latvijas, Lietuvas un Igaunijas karogu krāsās.

Pasākuma mērķis ir pievērst jaunās paaudzes uzmanību, tam, kāda bija dzīve komunisma režīma laikos, lai arī viņi iemācītos novērtēt brīvības nozīmi un tās trauslumu.

Pasākumā plāno piedalīties Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs un Baltijas valstu vēstnieki.

Godinot komunisma krišanas gadadienas citās valstīs, Rātsnams tiks izgaismots arī šo valstu karogu krāsās: 23. oktobrī – Ungārijas, 9. novembrī – Vācijas, 10. novembrī – Bulgārijas, 17. novembrī – Čehijas un Slovākijas un 16. decembrī – Rumānijas karoga krāsās.

Pasākuma iniciatīva ir radusies Čehijas galvaspilsētā Prāgā, kur ik gadu tiek atzīmēta Samta revolūcijas gadadiena. Vienlaikus čehi ir vēlējušies pievērst visas Eiropas uzmanību un kopīgi rīkoties, lai atzīmētu šo notikumu.

Rīt, 23. augustā, plkst. 12.00 par godu „Baltijas ceļa” 30. gadadienai Rīgas domes deputāti kopīgi noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa.

Savukārt no plkst. 14.00 līdz plkst. 15.00 pie Rātsnama ieradīsies „Baltijas ceļa” brauciena dalībnieki, šeit notiks koncerts un apmainīšanās ar karogiem. Pasākumā piedalīsies arī Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Anna Vladova.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI