DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. augustā, 2019
Lasīšanai: 6 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Nedēļas nogale uz valsts robežas un valsts iekšienē

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 16. augustā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 49 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēts 31 robežpārkāpējs, tajā skaitā:

  • Aizturēts viens meklēšanā esošs Latvijas pilsonis

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens no Donkasteras ieceļojošs Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. 1980. gadā dzimušais vīrietis aizturēts un nodots Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta 10 ārzemniekiem

Terehovas, Silenes un Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas, vienam Baltkrievijas un trīs Ukrainas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, savukārt Lidostas “Rīga”, Vientuļu un Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas un četriem Ukrainas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus un ārzemniekiem nebija pietiekamu iztikas līdzekļu Šengenas zonas valstu apmeklējumam. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti 11 ārzemniekiem

Terehovas, Pāternieku, Silenes un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēti trīs Krievijas, pieci Ukrainas, viens Baltkrievijas, viens Kirgizstānas un viens Gruzijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība divu Ukrainas pilsoņu administratīvā pārkāpuma lietās netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas pilsonim

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijas pilsonis, kuram nebija derīga ceļošanas dokumenta. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti četrām personām – diviem Lietuvas, vienam Krievijas un vienam Moldovas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības 14 personas – piecus Baltkrievijas, divus Krievijas, divus Igaunijas, divus Latvijas, vienu Polijas, vienu Lietuvas, vienu Ukrainas pilsoni.

Sestdien, 17. augustā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 35 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēts 21 robežpārkāpējs, tajā skaitā:

  • Aizturētas divas  meklēšanā esošas personas

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens no Stambulas ieceļojošs Latvijas nepilsonis, bet Pāternieku robežkontroles punktā konstatēts viens no Latvijas izceļojošs Baltkrievijas pilsonis, kuri atrodas policijas meklēšanā. 1982. un 1988. gadā dzimuši vīrieši aizturēti un nodoti Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta trīs ārzemniekiem

Grebņevas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Kazahstānas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, savukārt Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemniekam ir spēkā liegums ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti astoņiem ārzemniekiem

Terehovas, Pāternieku un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēti seši Krievijas, viens Kazahstānas un viens Ukrainas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība viena Krievijas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti diviem Lietuvas pilsoņiem.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības 12 personas – četrus Krievijas, divus Baltkrievijas, vienu Ukrainas, vienu Latvijas, vienu Lietuvas, vienu Uzbekistānas, vienu Vācijas un vienu Beļģijas pilsoni.

Svētdien, 18. augustā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 33 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 19 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Aizturēti divi meklēšanā esoši Latvijas pilsoņi

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens no Donkasteras un viens no Londonas ieceļojošs Latvijas pilsonis, kuri atrodas policijas meklēšanā. 1993. un 1991. gadā dzimuši vīrieši aizturēti un nodoti Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta diviem ārzemniekiem

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Taizemes pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti sešiem ārzemniekiem

Pāternieku un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Krievijas, viens Ukrainas un četri Gruzijas pilsoņi, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība viena Krievijas un trīs Gruzijas pilsoņu administratīvā pārkāpuma lietās netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības 14 personas – piecus Krievijas, četrus Latvijas, divus Ukrainas, vienu Baltkrievijas, vienu Lietuvas un vienu Moldovas pilsoni.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI