DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. augustā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Pasniegtas akreditācijas vēstules Latvijas vēstniekam NATO E. Skujam

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Laura Celmiņa, Ārlietu ministrija

2019. gada 13. augustā Valsts prezidents Egils Levits svinīgā ceremonijā Rīgas pilī pasniedza akreditācijas vēstules jaunajam Latvijas Republikas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Ziemeļatlantijas līguma organizācijā (NATO) Edgaram Skujam.

Darba gaitas ārlietu dienestā E. Skuja sāka 1993. gadā. Diplomātiskās karjeras laikā E.Skuja ir ieņēmis dažādus vadošus amatus Ārlietu ministrijā. E. Skuja ir bijis Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks ANO, EDSO un citās starptautiskajās organizācijās Vīnē, ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Igaunijas Republikā, Krievijas Federācijā un Austrijas Republikā, kā arī nerezidējošais vēstnieks Šveices Konfederācijā, Slovākijas Republikā un Lihtenšteinas Firstistē. Šobrīd E. Skuja ir Ārlietu ministrijas Drošības politikas un starptautisko organizāciju direkcijas vadītājs.

Latvijas dalībai NATO ir neaizstājama nozīme Latvijas aizsardzības nodrošināšanā un stiprināšanā. E. Skuja uzņemsies vēstnieka pienākumus NATO nozīmīgā laikā, kad alianse turpina stiprināt kolektīvo aizsardzību, tostarp Baltijas reģionā, reaģējot uz drošības vides izmaiņām. Šobrīd sabiedrotie ir sākuši gatavošanos līderu sanāksmei Londonā šā gada 3. un 4. decembrī, kurā tiks atzīmēta alianses 70 gadu jubileja.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI