DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. augustā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

E.Levits: Zinātnē balstīts ekonomiskais potenciāls ir valsts attīstības prioritāte

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits šodien Rīgas pilī tikās ar Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vadītāju Arvilu Ašeradenu, pārrunājot augstākās izglītības kvalitātes jautājumus, zinātnes pārvaldību un zinātnē balstītu valsts ekonomiskās izaugsmes potenciālu.

Sarunā liela uzmanība tika pievērsta zinātnes pārvaldības jautājumiem, pētniecības un izglītības sasaistei, kā arī tālredzīgas izglītības sistēmas veidošanai, kas sekmētu inovācijas ekonomikā un zinātnē balstītu ekonomisko attīstību Latvijā. Tajā skaitā A.Ašeradens atzīmēja, ka liela uzmanība šajā kontekstā ir jāpievērš eksakto zinātņu studiju veicināšanai un specifiski arī IT augsta līmeņa speciālistu sagatavošanai. Tāpat prezidents uzsvēra nepieciešamību veicināt izvērstu darbu, kas palielinātu Latvijas universitāšu starptautisko konkurētspēju un jaunās paaudzes profesūras pieaugumu universitātēs, kam A.Ašeradens pauda pilnu atbalstu.

E.Levits un A.Ašeradens runāja par zinātnieku plašāku iesaisti likumdošanas procesos un citos valsts attīstībai svarīgos jautājumos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI