DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. augustā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

S. Ģirģens uzdevis izvērtēt policijas darbinieku rīcību Krāslavā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens ir uzdevis Valsts policijas priekšniekam I.Ķuzim un Iekšējās drošības biroja priekšniekam V.Mūrniekam izvērtēt policijas darbinieku rīcību, sakarā ar raidījuma “Bez Tabu” 2019. gada 5. augusta sižetā izskanējušo informāciju par vīrieša piekaušanu Krāslavā, kā rezultātā piekautais vīrietis mira.

Pieejamā informācija liecina par iespējamu liecinieku ietekmēšanu, kā arī Krāslavas iedzīvotājiem minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas rakstura dēļ ir bailes par savu drošību.

Ministrs S.Ģirģens uzdevis I.Ķuzim izvērtēt Valsts policijas Krāslavas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieka vietnieka rīcību un kriminālprocesa virzītāja rīcības un pieņemto lēmumu tiesiskumu, drošības līdzekļa izvēli aizdomās turētajām personām, kā arī šo policijas darbinieku atbilstību ieņemamajam amatam.

Iekšlietu ministrs arī pārrunāja ar I.Ķuzi  esošo situāciju Valsts policijā, norādot uz Valsts policijas vadības atbildību. I.Ķuzim ir uzdots tuvākajā laikā izstrādāt konkrētu un praktisku rīcības plānu kā uzlabot Valsts policijas izglītības saturu, amatpersonu motivāciju, kvalifikāciju un  izmeklēšanas kvalitāti.

Ministrs īpaši uzsvēra nepieciešamību nodrošināt praktisku personāla apmācību, instruktāžu, darba kvalitātes kontroli, kā arī nepieciešamību samazināt amatpersonu pārkāpumu skaitu, kā arī tika uzdots Valsts policijas vadībai kritiski izvērtēt arī savus darba rezultātus.

Savukārt V.Mūrniekam ministrs uzdevis izvērtēt iespēju uzsākt resorisko pārbaudi vai kriminālprocesu par policijas darbinieku rīcību, reaģējot uz minēto noziedzīgo nodarījumu, lai noskaidrotu, vai nav saskatāmas pazīmes, kas liecina par nolaidību vai citu pārkāpumu, veicot nepieciešamos pasākumus, tai skaitā, kriminālprocesa uzsākšanu, pierādījumu fiksēšanu vai citu procesuālo darbību veikšanu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI