DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

No SIA “Ventall Termināls” pieprasīti skaidrojumi par smakām un “e-degunu” darbību

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saņemot sūdzības no iedzīvotājiem par naftas produktu smakām Ventspilī, 17.jūlijā Valsts vides dienesta (VVD) Ventspils reģionālā vides pārvalde (RVP) veica pārbaudes sešās vietās, kur smaka bija jūtama. Vides inspektori šajās teritorijās konstatēja traucējošu ķīmisku produktu smaku.

Sūdzību saņemšanas laikā vēja virziens bija no Ventspils ostas termināļu puses uz pilsētu: ziemeļu – ziemeļrietumu vējš. Tika izskatīts “e-degunu” monitorings, bet pārsniegumus monitoringa stacijas nebija reģistrējušas.

18.jūlijā, pārbaudot Ventspils ostas termināļus, vides inspektori atklāja, ka, sūdzību saņemšanas laikā, SIA “Ventall Termināls” no dzelzceļa vagoncisternām nolēja terc-butilmetilēteri (MTBE). 

VVD Ventspils RVP uzdevusi SIA “Ventall Termināls” sniegt skaidrojumus, vai “e-deguni”  ir kalibrēti arī šīs vielas smakas uztveršanai. Uzņēmumam tiek izvirzīta prasība samazināt darbības intensitāti nelabvēlīgos meteo apstākļos.

VVD Ventspils RVP šobrīd vērtē, vai SIA “Ventall Termināls” nav pārkāpis uzņēmumam izsniegtās B kategorijas piesārņojošās darbības atļaujas nosacījumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI