DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 7 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Nedēļas nogale uz valsts robežas un valsts iekšienē

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 12. jūlijā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 45 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 23 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem

Grebņevas robežkontroles punktā konstatēts viens ar kravas automašīnu un piekabi Latvijā ieceļojošs Baltkrievijas pilsonis, kurš uzrādīja viltotu Lietuvas Starptautisko transportlīdzekļu apdrošināšanas polisi. Viltotie dokumenti izņemti.

  • Aizturēts viens meklēšanā esošs Latvijas pilsonis

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens uz Antāliju izceļojošs Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. 1998. gadā dzimušais vīrietis aizturēts un nodots Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta četriem ārzemniekiem

Terehovas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Melnkalnes pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta, Grebņevas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, savukārt Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemnieks 180 dienu laikā jau 90 dienas ir uzturējies Šengenas zonas dalībvalstu teritorijā, kā arī vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemniekam ir spēkā liegums ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstīs. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti pieciem ārzemniekiem

Terehovas, Zilupes, Grebņevas un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Tadžikistānas, divi Ukrainas, viens Krievijas un viens Zviedrijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība viena Zviedrijas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta trīs Latvijas pilsoņiem

Zilupes robežkontroles punktā konstatēti divi nepilngadīgi Latvijas pilsoņi, kuriem nebija vismaz viena vecāka notariāli apliecinātas piekrišanas bērna patstāvīgai izceļošanai no valsts, savukārt Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēta viena Latvijas pilsone, kurai nebija derīga ceļošanas dokumenta. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti astoņām personām – sešiem Krievijas, vienam Lietuvas un vienam Igaunijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības 14 personas – septiņus Baltkrievijas, četrus Latvijas, divus Krievijas un vienu Polijas pilsoni.

Sestdien, 13. jūlijā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 35 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 18 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēti divi ārzemnieki ar viltotiem dokumentiem

Terehovas robežkontroles punktā konstatēti divi Latvijā ieceļojoši Krievijas pilsoņi, kuri uzrādīja viltotas Šengenas vīzu. Personas sauktas pie administratīvās atbildības un atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Ieceļošana Latvijā liegta diviem ārzemniekiem

Terehovas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Azerbaidžānas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, savukārt Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, kā arī viņam nebija pietiekamu iztikas līdzekļu Šengenas zonas valstu apmeklējumam. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti pieciem ārzemniekiem

Pāternieku un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Baltkrievijas, trīs Krievijas un viens Ukrainas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība divu Krievijas un viena Ukrainas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietās netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas pilsonim

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijas pilsonis, kuram nebija derīga ceļošanas dokumenta. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti sešām personām – trīs Lietuvas, vienam Kazahstānas, vienam Igaunijas un vienam Uzbekistānas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības 11 personas – divus Igaunijas, divus  Baltkrievijas, divus Latvijas, vienu Lietuvas, vienu Ukrainas, vienu Krievijas, vienu Vācijas un vienu Kazahstānas pilsoni.

Svētdien, 14. jūlijā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 42 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 28 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem

Grebņevas robežkontroles punktā konstatēts viens ar kravas automašīnu un piekabi Latvijā ieceļojošs Uzbekistānas pilsonis, kurš uzrādīja viltotas Bulgārijas Starptautisko transportlīdzekļu apdrošināšanas polises. Viltotie dokumenti izņemti.

  • Ieceļošana Latvijā liegta trīs ārzemniekiem

Silenes robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Baltkrievijas un vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, savukārt Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Gruzijas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, kā arī viņam nebija pietiekamu iztikas līdzekļu Šengenas zonas valstu apmeklējumam. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti sešiem ārzemniekiem

Pāternieku un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēti četriem Krievijas, vienam Azerbaidžānas un vienam Ukrainas pilsonim, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība četru Krievijas un viena Azerbaidžānas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietās netika uzsākta, Ukrainas pilsonis saukts pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti piecām personām – četriem Lietuvas un vienam Krievijas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības deviņas personas – trīs Latvijas, divus Baltkrievijas, vienu Krievijas, vienu Moldovas, vienu Lietuvas un vienu Vācijas pilsoni.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI