DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents tiekas ar Latvijas Zemnieku federācijas valdes pārstāvjiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts prezidents Raimonds Vējonis 2019. gada 21. jūnijā Rīgas pilī tikās ar biedrības Latvijas Zemnieku federācijas (LZF) valdes pārstāvjiem.

Tikšanās laikā LZF pārstāvji informēja par darbu pie Eiropas Savienības Kopējās lauksaimniecības politikas  2021.-2027. gadiem, norādot, ka ir jāmeklē veidi, kā atbalstīt mazos un vidējos lauksaimniekus to ceļā uz attīstību.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis norādīja, ka Latvijas ilgtspējai būtiski ir rast līdzsvaru starp lielo un mazo un vidējo lauksaimnieku interesēm.  Iespējams Kopējās lauksaimniecības politikas  ietvarā ir jāveido jauni atbalsta instrumenti, kuri mazajiem un vidējiem lauksaimniekiem sniegs iespējas straujāk attīstīties. Šādam atbalstam varētu būt nozīmīga ilgtermiņa ietekme, jo motivētu Latvijas cilvēkus atgriezties Latvijā un turpināt strādāt lauku teritorijās.

“Mums ir ļoti būtiski valstiskā mērogā meklē risinājumus, lai Latvijas cilvēkiem, un jo īpaši jaunajām ģimenēm, būtu iespēja strādāt savās lauku saimniecībās, attīstīt tās un tā stiprināt mūsu valsti reģionos. Sauklim “Latvija nav tikai Rīga vai lielās pilsētas” jāseko konkrētiem darbiem, kas Latvijas iedzīvotājus iedrošinātu strādāt un dzīvot ārpus pilsētām,” atzīmēja Raimonds Vējonis.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI