DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Zemessardzes 4.Kurzemes brigādē trenē zemessargu pārvietošanu ar helikopteru

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sestdien, 15.jūnijā Zemessardzes 4.Kurzemes brigādes 52. kaujas atbalsta bataljons sadarbībā ar Gaisa spēkiem trenēs zemessargu pārvietošanu ar helikopteru.

Mācību mērķis ir trenēt iemaņas personāla pārvietošanā ar helikoptera “Mi-17”, iespējami ātri nogādājot personālu uzdevuma izpildes vietā.

Mācības noritēs Jelgavas novada Lielplatones un Vilces pagastos. Mācību laikā notiks helikoptera nolaišanās vairākās vietās, būs novērojama karavīru pārvietošanās un mācībās tiks izmantota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi.

Helikoptera nolaišanās vietas paredzētas ceļu tuvumā, līdz ar to īslaicīgi tiks ierobežota satiksme. Ceļu satiksmes drošību mācību norises vietā nodrošinās Zemessardzes 52. kaujas atbalsta bataljona zemessargi.

Zemessardzes 52. kājnieku bataljons ir dibināts 1991. gada 9. septembrī. Kopš 2018. gada 3. janvāra bataljona nosaukums mainīts uz Zemessardzes 52. kaujas atbalsta bataljonu. Vienības teritorija aptver Jelgavas pilsētu, Ozolnieku un Jelgavas novadus.

Zemessardzes 52. kaujas atbalsta bataljona pamatuzdevums ir uzturēt un pilnveidot apakšvienību kaujas spējas savā atbildības teritorijā, lai nodrošinātu Latvijas teritorijas kontroli un aizsardzību, un sniegtu atbalstu valsts un pašvaldības institūcijām.

Bataljona komandieris no 2018. gada 15. augusta pulkvežleitnants Arvis Zīle.

Iedzīvotāju ievērībai!

Turpinoties intensīvam militāro vingrinājumu un mācību posmam, Nacionālie bruņotie spēki atgādina, ka to laikā pa Latvijas autoceļiem pārvietojas gan Latvijas, gan sabiedroto bruņoto spēku militārā tehnika, bet gaisa telpā lido militārās lidmašīnas un helikopteri.

Iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, redzot karavīru un zemessargu pārvietošanos ārpus militārajiem poligoniem un vienību izvietojumiem, tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu dažādās Latvijas vietās. Mācības ārpus poligona notiek iepriekš saskaņotās teritorijās un to laikā tiek izmantota tikai mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi. Tie rada troksni, bet neapdraud veselību un dzīvību. Tomēr arī mācību munīciju, ja tāda tiek atrasta, nedrīkst aiztikt.

Bruņotie spēki atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties sakarā ar pastiprinātu militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem.

Latvijas gaisa telpā militāro gaisa kuģu lidojumi notiek tikai normatīvajos aktos noteiktajā augstumā un ātrumā, līdz ar to radītais troksnis ir īslaicīgs un nenodara kaitējumu cilvēkam un īpašumam.

Iespēju robežās operatīvā informācija par to ir pieejama bruņoto spēku Twitter profilā @Latvijas_armija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI