DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Kuldīgas novada pašvaldība
Ineta Zvirbule, Nekustamo īpašumu nodaļas nekustamo īpašumu speciāliste
30. maijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

E. Vīgnera Kuldīgas Mūzikas skolu turpmāk vadīs Andra Zvejniece

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ernesta Vīgnera Kuldīgas Mūzikas skolu turpmāk vadīs Andra Zvejniece – tā 30. maija Domes sēdē lēma Kuldīgas novada Domes deputāti. Jaunā direktore darbu sāks šī gada 1. jūlijā.

A. Zvejniece ir kuldīdzniece, savulaik absolvējusi E. Vīgnera Kuldīgas mūzikas skolas kora klasi un bijusi plaši zināmā meiteņu kora “Cantus” dziedātāja. Pēc Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību vidusskolas absolvēšanas viņa mācījusies E. Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolā, kur ieguvusi kormeistares kvalifikāciju. Vēlāk J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā ieguvusi profesionālā bakalaura grādu mūzikā un kordiriģentes kvalifikāciju. Latvijas Universitātē A. Zvejniece apguvusi izglītības programmu “Pedagoģiskās darbības pamati”, iegūstot tiesības veikt pedagoģisko darbību.

Jaunās direktores līdzšinējā darbība bijusi saistīta ar dazādu muzikālu kolektīvu izveidi, to attīstību un radošu skatuves darbu. Četrpadsmit gadus viņa aktīvi darbojusies kā kordiriģente un mūzikas pedagoģe, tostarp kopš 2009. gada strādājusi Ādažu Brīvajā Valdorfa vidusskolā par mūzikas  un kora skolotāju. Astoņus gadus A. Zvejniece bijusi muzikālā kolektīva “Latvian Voices” dziedātāja, arī viena no kolektīva dibinātājām. Kā “Latvian Voices” dziedātāja A. Zvejniece uzstājusies uz daudzviet pasaulē, gūstot augstu novērtējumu starptautiskos konkursos. Viņa arī veikusi grupas menedžmenta pienākumus starptautiskā mērogā.

A. Zvejniece pēdējā laikā dzīvojusi un darbojusies Ādažos, bet nu kopā ar ģimeni atgriezīsies Kuldīgā. Viņai ir dažādas ieceres par Kuldīgas mūzikas skolas turpmāko attīstību.

Konkursu uz E. Vīgnera Kuldīgas mūzikas skolas direktora amatu Kuldīgas novada pašvaldība izsludināja aprīļa beigās. Konkursā tika saņemts viens pieteikums. Pieteikumu izskatīja un ar vienīgo amata pretendenti tikās konkursa komisija septiņu cilvēku sastāvā, ko vadīja Kuldīgas novada Domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa.

Līdzšinējā mūzikas skolas direktore Maruta Rozīte skolu vadīja kopš 1962. gada.   

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI