DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. maijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ceturtdien VUGD piedalīsies “SIA „Ventamonjaks” rīkotajās civilās aizsardzības mācībās Ventspilī

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šo ceturtdien, 23. maijā, plkst. 11.00 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) piedalīsies SIA „Ventamonjaks” rīkotajās vietējā līmeņa praktiskajās civilās aizsardzības mācībās dzelzceļa stacijas “Jūras parks” teritorijā, Dzintaru ielā un Ziemeļu ielā, Ventspilī.

Mācībās tiks inscenēta situācija, kur dzelzceļa stacijā cisternā notikusi amonjaka noplūde un divi VAS “Latvijas Dzelzceļš” darbinieki ir saindējušies ar gāzveida amonjaku. Līdz VUGD ierašanās, darbinieki ir veikuši cilvēku evakuāciju no bīstamās zonas.

Mācībās piedalīsies amatpersonas un nodarbinātie no SIA „Ventamonjaks”, SIA “VK Terminal Services”, VUGD, Ventspils pašvaldības policijas, Valsts policijas, Valsts vides dienesta Ventspils reģionālās vides pārvaldes, SIA ””Ventspils nafta” termināls”, AS “Ventbunkers”. Mācību mērķis ir pārbaudīt darbinieku spēju rīkoties tehnoloģiskās avārijas un evakuācijas gadījumā, kā arī pārbaudīt sadarbību starp iesaistītajām institūcijām.

Mācību ietvaros pārvietosies vairāki operatīvie transportlīdzekļi, tāpēc aicinām iedzīvotājus neuztraukties. Mācību organizatori jau iepriekš atvainojas par operatīvā transporta pārvietošanās radītajiem apgrūtinājumiem un par to, ja kādam šīs mācības radīs nepamatotu uztraukumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI