DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. maijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Piešķir ģenerāļa pakāpi Valsts policijas priekšnieka vietniekam A. Velšam

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 14. maijā Ministru prezidents A.K. Kariņš izdeva rīkojumu piešķirt ģenerāļa speciālo dienesta pakāpi Valsts policijas priekšnieka vietniekam, Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšniekam pulkvedim Artim Velšam.

Speciālā dienesta pakāpe piešķirta saskaņā ar Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likumu.

Līdzšinējā speciālā dienesta pakāpe „pulkvedis” A.Velšam tika piešķirta 2014. gada 25. aprīlī. Savukārt nākošā kārtējā speciālā dienesta pakāpe „ģenerālis” piešķirta ņemot vērā, ka A.Velšs ir nodienējis šīs pakāpes piešķiršanai noteikto laiku – piecus gadus, kā arī A.Velša izglītība pilnībā atbilst normatīvajos aktos izvirzītājām prasībām – viņš Latvijas Policijas akadēmijā ieguvis profesionālo maģistra grādu tiesību zinātnē.

“Izvērtējot Valsts policijas priekšnieka vietnieka, Galvenās Kārtības policijas pārvaldes priekšnieka Arta Velša iegūto izglītību, kā arī amatpersonas darbību un tās rezultātus, nākamās pakāpes piešķiršana ir tikai loģiska,” uzsver iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens. Ministrs atzina, ka no A.Velša sagaida augstus darba rezultātus, strādājot pie Valsts policijas turpmākās attīstības.

Arī amatpersonas veselības stāvoklis un fiziskā sagatavotība ir atbilstošas normatīvo aktu prasībām.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI