DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. maijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Atis Lots: Latvija ieinteresēta aktivizēt ekonomisko sadarbību ar Malaiziju

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 13. maijā, Ārlietu ministrijas valsts sekretāra pienākumu izpildītājam Atim Lotam tiekoties ar nākamo Malaizijas vēstnieku Latvijā Džonu Samuelu (John Samuel), puses bija vienisprātis, ka abu valstu attiecības attīstās sekmīgi. A. Lots pauda gandarījumu par neseno Latvijas vēstnieka Normana Penkes akreditāciju Malaizijā un norādīja, ka svarīgi turpināt divpusējo vizīšu apmaiņu, kā arī aicināja iecelt Malaizijas goda konsulu Latvijā.

A. Lots uzsvēra, ka Latvija ir ieinteresēta attīstīt ekonomisko sadarbību ar Malaiziju, īpaši IKT, izglītības, pārtikas rūpniecības un kokapstrādes jomās, kas veicina augstākas pievienotās vērtības preču un pakalpojumu eksportu. Tāpat valsts sekretāra pienākumu izpildītājs aicināja Malaizijas pusi apsvērt aktīvāku sadarbību līgumtiesiskās bāzes paplašināšanas jomā - dubultnodokļu konvencijas, izglītības un gaisa satiksmes līguma parakstīšanu. 

Sarunas laikā amatpersonas pārrunāja sadarbību Āzijas un Eiropas sanāksmes (ASEM) un Eiropas Savienas (ES) un Dienvidaustrumu Āzijas valstu sadarbības formāta (ASEAN) ietvaros, ES-Malaizijas sarunas par Brīvās tirdzniecības līgumu, kā arī sadarbību ANO ietvaros.

Vēstnieks Dž. Samuels ieguvis maģistra grādu sociālajās zinātnēs Malaizijas Nacionālajā universitātē un karjeru Malaizijas diplomātiskajā dienestā uzsācis 1996. gadā. Kopš 2018. gada Dž. Samuels ir Malaizijas vēstnieks Somijā. 14. maijā paredzēta Malaizijas vēstnieka Dž. Samuela akreditācijas vēstuļu iesniegšana Valsts prezidentam Raimondam Vējonim.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI