DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. maijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības nozares vadība pauž visdziļāko līdzjūtību Albānijai

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, plkst.09:13 militāro apmācību laikā Ādažu poligonā notika negadījums, kura laikā dzīvību zaudēja viens Albānijas bruņoto spēku karavīrs un divi tika ievainoti. Aizsardzības ministrs Artis Pabriks ir sazinājies ar Albānijas aizsardzības ministri Oltu Džačku (Olta Xhaçka) un ir izteicis visdziļāko līdzjūtību, kā arī novēl drīzu atveseļošanos abiem karavīriem, kas turpina ārstēšanos slimnīcā.

“Savā un Latvijas tautas vārdā izteicu visdziļāko līdzjūtību aizsardzības ministrei, karavīra ģimenei un visai Albānijas tautai saistībā ar šodienas negadījumu, kurā bojā gāja Albānijas karavīrs,” uzsver A.Pabriks. “Novēlu veiksmīgu un ātru atveseļošanos karavīriem, kas ārstēšanos turpina slimnīcā Latvijā. Es uzmanīgi sekošu līdzi izmeklēšanas gaitai, lai turpmāk novērstu šādu negadījumu atkārtošanos.”

Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš ir sazinājies ar Albānijas bruņoto spēku komandieri brigādes ģenerāli Bardil Kolčaku (Bardhyl Kollçaku), lai izteiktu līdzjūtību negadījumā bojāgājušā karavīra tuviniekiem un Albānijas bruņotajiem spēkiem.

“Šajā skumjajā brīdī Latvijas Bruņoto spēku vārdā izsaku visdziļāko līdzjūtību bojāgājušā karavīra tuviniekiem ar lielo zaudējumu un esam kopā ar mūsu sabiedrotajiem. No Nacionālo bruņoto spēku puses vēlu ātru izveseļošanos karavīriem slimnīcā, kā arī sniegsim visu nepieciešamo atbalstu karavīru tuviniekiem un mūsu sabiedrotajiem,” norāda bruņoto spēku komandieris.  

Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un to veido aptuveni 1400 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās kopā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

Latvijā dienesta pienākumus pilda aptuveni 20 nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas inženieri no Albānijas.

NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību, demonstrējot alianses solidaritāti un apņēmību aizstāvēt aliansi pret jebkāda veida agresijas izpausmēm.

Svinīgā NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas sagaidīšanas ceremonija notika 2017. gada 19. jūnijā Ādažu bāzē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI