DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. maijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Vēl dažas dienas iespējams mainīt vēlēšanu iecirkni EP vēlēšanās

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vēl dažas dienas – līdz 7. maijam – vēlētāji var mainīt vēlēšanu iecirkni 25. maija Eiropas Parlamenta vēlēšanās, ja pašvaldības sākotnēji piešķirtais vēlēšanu iecirknis nav balsošanai ērts.  

Savu vēlēšanu iecirkni vēlētāji var noskaidrot Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes martā izsūtītajos paziņojumos par vēlēšanām vai, ja paziņojums nav saņemts, - pa tālruni 67049999 vai Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes mājaslapā www.pmlp.gov.lv e-pakalpojumā “Vēlēšanu iecirkņa noskaidrošana”.

Reģistrēt iecirkņa maiņu var elektroniski – Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes e-pakalpojumā “Vēlēšanu iecirkņa noskaidrošana un maiņa” vai darba dienās – šodien un 7. maijā – klātienē jebkuras pašvaldības dzīvesvietas deklarēšanas iestādē.

Lai nomainītu iecirkni tiešsaistē, nepieciešams elektroniskais paraksts vai interneta bankas pieslēgums. Mainot iecirkni pašvaldībā, jāuzrāda pase vai personas apliecība un jāaizpilda attiecīgs iesniegums.

Izvērtējot nepieciešamību mainīt iecirkni, atgādinām, ka Eiropas Parlamenta vēlēšanās būs iespēja balsot arī trīs dienas pirms vēlēšanām. Iepriekšējā balsošana notiks trešdien, 22. maijā, no pulksten 17.00 līdz 20.00, ceturtdien, 23. maijā, no pulksten 9.00 līdz 12.00 un piektdien, 24. maijā no pulksten 10.00 līdz 16.00. Savukārt vēlēšanu dienā, 25. maijā, vēlēšanu iecirkņi strādās no pulksten 7.00 līdz 20.00.

Vēlēšanu dienā balsot jādodas uz iecirkni, kura sarakstā vēlētājs iekļauts. Savukārt iepriekšējās balsošanas dienās vēlētāji varēs balsot savā iecirknī vai citā iecirknī, ja starp iecirkni, kurā vēlētājs reģistrēts, un iecirkni, kurā viņš balsos, būs iespējams nodrošināt tiešsaistes datu apmaiņu.

Šāda iespēja – balsot jebkurā vēlēšanu iecirknī vēlēšanās, kurās vēlētāju uzskaitei izmanto vēlētāju sarakstus, tiks testēta pirmo reizi. Tomēr, izvēloties balsot ne savā vēlēšanu iecirknī iepriekšējās balsošanas laikā, jārēķinās ar ilgāku laiku, kas būs jāpavada iecirknī. Šajā gadījumā iecirkņa maiņa tiks veikta balsošanas brīdī, vēlēšanu iecirkņa komisijai tiešsaistē sazinoties ar iecirkni, kurā vēlētājs reģistrēts, lai pārliecinātos, vai vēlētājs jau nav nobalsojis iepriekš.

Vairāk informācijas par pašvaldību vēlēšanu kārtību Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā www.cvk.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI