DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. maijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Jēkabpils iedzīvotāju ievērībai - par Jēkabpils pilsētas simbolikas izmantošanu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Atbilstoši Jēkabpils pilsētas domes 2010. gada 19. augusta saistošo noteikumu Nr. 24 "Par Jēkabpils pilsētas pašvaldības simboliku", 2.punkts nosaka, ka Jēkabpils pilsētas pašvaldības simbolika ir Jēkabpils pilsētas ģerbonis, Jēkabpils pilsētas karogs, Jēkabpils pilsētas logotips (logo) un sauklis.

Noteikumu 27. punkts nosaka, ka  par Jēkabpils pilsētas pašvaldības simbolikas izmantošanas un lietošanas noteikumu pārkāpšanu, necieņas izrādīšanu vai simbolikas zaimošanu vainīgās personas saucamas pie atbildības likumā noteiktā kārtībā.

Noteikumu 5.3. apakšpunkts nosaka, ka Jēkabpils pilsētas pašvaldības simboliku (izņemot Jēkabpils pilsētas logotipu un saukli), tās attēlus vai elementus drīkst izmantot gadījumos, kad simboliku atveido ierobežotā apjomā bezpeļņas nolūkos, t.i., personiskām vajadzībām, mācību nolūkos, bibliotēkās, muzejos un arhīvos, kā arī informatīviem mērķiem, piemēram, veidojot tādu aktuālo notikumu apskatu, kurā izmantota simbolika, bez saskaņošanas ar Heraldikas komisiju.

Atbilstoši Noteikumu 22.punktam, Jēkabpils pilsētas ģerboņa attēlus vai to elementus drīkst izmantot juridiskas un fiziskas personas reklāmā, preču zīmēs, suvenīru ražošanā vai citiem komerciāliem mērķiem tikai šo Noteikumu noteiktajā kārtībā un ar Heraldikas komisijas atļauju. Atbilstoši Noteikumu 8.punktam, par Jēkabpils pilsētas logotipa un saukļa izmantošanu, kā arī gadījumos, kad simboliku atveido ierobežotā apjomā bezpeļņas nolūkos, t.i., personiskām vajadzībām, mācību nolūkos, bibliotēkās, muzejos un arhīvos, kā arī informatīviem mērķiem, piemēram, veidojot tādu aktuālo notikumu apskatu, kurā izmantota simbolika, pašvaldības nodeva nav jāmaksā. Noteikumu 23.punkts nosaka, ka izmantojot Jēkabpils pilsētas ģerboni, tam jāatbilst Jēkabpils pilsētas ģerboņa heraldiskajam aprakstam.

Saistošie noteikumi par pilsētas simboliku: par_simboliku.doc

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI