DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Iekšlietu ministrs gatavs iesaistīties kampaņās, lai cīnītos pret vardarbību

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Vardarbība ir ne tikai Latvijas, bet arī visas pasaules problēma un es neteiktu, ka tā ir vērsta pret konkrētu dzimumu un vecumu, bet mēs redzam, ka agresija izpaužas gan pret vīriešiem, gan sievietēm un bērniem,” tiekoties ar biedrības “Centrs Marta” pārstāvēm, uzsvēra iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens. Ministrs ar biedrības pārstāvēm tikās, lai pārrunātu aktualitātes un biedrības redzējumu par dažādu jautājumu risināšanu.

Biedrības pārstāvēm tiekoties ar ministru un valsts sekretāru, tika akcentēta līdzšinējā sadarbība ministrijas un biedrības starpā, kā arī tika akcentēti virzieni, kur sadarbība būtu jāturpina daudz ciešāk, nekā tas darīts līdz šim.

Iekšlietu ministrs ir atbalstījis nepieciešamību izvērtēt biedrības priekšlikumu atteikties no personas iesnieguma, lai nošķirtu varmāku no cilvēkiem, pret kuriem tiek veikta agresija. Ministrs arī uzsver nepieciešamību pēc konkrētu pasākumu rīkošanas, lai sekmīgi mazinātu agresijas gadījumus.

Savukārt attiecībā uz Prostitūcijas ierobežošanas likumprojektu S. Ģirģens ir atbalsta nepieciešamību noteikt likumprojektā pienākumu iziet rehabilitācijas programmu arī pakalpojuma pircējam par pašas personas līdzekļiem.

S.Ģirģens atzinīgi vērtē biedrības “Centrs Marta” līdzšinējo darbu un apliecināja gatavību iesaistīties dažādās kampaņās, lai sekmīgi cīnītos ar vardarbību, prostitūciju un cilvēktirdzniecību.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI