DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Šonedēļ Valsts policija Kurzemes reģionā pastiprinātu uzmanību pievērsīs drošības jostu lietošanai

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ikdienā, strādājot ierastajā režīmā, Satiksmes uzraudzības rotas inspektori konstatē, ka tomēr ir cilvēki, kuri nelieto drošības jostas paši un arī nepiesprādzē savus bērnus. Kā, piemēram, aizvadītajā nedēļas nogalē Kurzemes reģionā kopumā ir noformēti 19 administratīvo pārkāpumu protokoli par drošības jostu nelietošanu un no tiem visvairāk Liepājā – 13. Saldū – 3, Ventspilī – 2, savukārt Talsos – 1. Vēl iepriekš tika noformēti 17 protokoli. Liepājā – 6, Kuldīgā – 6, Talsos – 3, taču Saldū – 2.

Šonedēļ Valsts policija strādās pastiprināti, pievēršot uzmanību tieši drošības jostu lietošanai. Tāpat turpinām pastiprinātu uzmanību pievērst personām, kuras vada velosipēdu un mopēdu bez tiesībām.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpuma kodeksu, par nepiesprādzēšanos ar drošības jostu, kā arī tāda pasažiera vešanu, kurš nav piesprādzējies ar to, paredz brīdinājuma izteikšanu vai naudas soda uzlikšanu transportlīdzekļa vadītājam no 30 līdz 70 eiro apmērā. Par pasažieriem noteikto pienākumu pārkāpšanu, tātad arī par nepiesprādzēšanos ar drošības jostu, paredz brīdinājuma izteikšanu vai naudas soda uzlikšanu pasažierim 15 eiro apmērā. Par braukšanu ar transportlīdzekli bez drošības jostām, ja tās ir paredzētas konstrukcijā, paredz naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam 30 eiro apmērā. 

Savukārt par to noteikumu pārkāpšanu, kuri paredz bērnu pārvadāšanai paredzēto drošības līdzekļu lietošanu, paredz brīdinājuma izteikšanu vai naudas soda uzlikšanu transportlīdzekļa vadītājam no 30 līdz 70 eiro apmērā. Un par tādu personu pārvadāšanu vieglā automobiļa priekšējā sēdeklī, kuras ir jaunākas par 14 gadiem, ja automobiļa konstrukcijā nav paredzētas drošības jostas, paredz brīdinājuma izteikšanu vai naudas soda uzlikšanu transportlīdzekļa vadītājam 15 eiro apmērā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI