DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. martā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija ir pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par vīrieša slepkavību Ventspilī

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par vīrieša slepkavību pagājušā gada nogalē Ventspilī.

Pagājušā gada 21.decembrī kādā no daudzdzīvokļu nama dzīvokļiem Ventspilī tika atrasts vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm – durtu brūci krūškurvī. Valsts policija notikuma vietā uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēja 1967.gadā dzimušu sievieti. Izmeklēšanā noskaidrots, ka kopīgas alkohola lietošanas laikā izcēlās konflikts, kā rezultātā sieviete ar nazi veica vienu dūrienu vīrietim krūškurvī, trāpot tieši sirdī.

Sieviete ir ventspilniece un jau iepriekš ir nonākusi policijas redzeslokā. Pēdējo reizi sieviete tiesāta pirms aptuveni 15 gadiem arī par slepkavību, izdarītu citā reģionā Latvijā. Šobrīd viņai ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Valsts policijā par notikušo tika uzsākts kriminālprocess par slepkavību, kura izmeklēšana šobrīd ir pabeigta un tas ir nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziegumu soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Soda apmēru noteiks tiesa.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI