DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. martā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide
1
1

VARAM un LMT konferences ietvaros tiekas ar vadošajiem 5G tehnoloģiju ražotājiem

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Barselona, 2019.gada 1. marts. Šonedēļ Spānijas pilsētā Barselonā notiekošās pasaules lielākās starptautiskās konferences un izstādes “Mobile World Congress” (MWC) ietvaros Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) un Latvijas Mobilā Telefona (LMT) pārstāvji tikās ar vadošajiem 5G tehnoloģiju ražotājiem un galveno mobilo sakaru infrastruktūras nodrošinātāju Latvijā – Nokia pārstāvjiem. Konferencē Latvijas pārstāvji apsprieda nosacījumus, Latvijas lai būtu starp 5G tehnoloģiju ieviešanas līderiem.

“Kaut arī lielākā daļa MWC dalībnieku – gan infrastruktūras, gan rūteru, gan telefonu ražotāji jau demonstrē 5G iekārtas, tomēr tehnoloģijas ieviešana un 5G izmantošanas modeļu attīstība būs ļoti pakāpenisks process. Latvija ir viena no progresīvākajām valstīm, kur komersantiem jau pieejamas 5G tehnoloģiju frekvences un notiek 5G tīkla attīstīšana. Lielā daļā Eiropas un pasaules valstu tas vēl nav noticis,” Latvijas potenciālu atzinīgi vērtē VARAM valsts sekretāra vietnieks Edmunds Beļskis.

 “Uzteicami, ka sīvā konkurencē starp 800 starptautisko uzņēmumu pieteikumiem Latvijas Mobilais Telefons ir iekļuvis finālistu sarakstā starptautiskajai telekomunikāciju balvai Global Mobile Awards 2019 (GLOMO Awards) divās kategorijās – “Eiropas 5G celmlauzis” un “Labākā mobilo tehnoloģiju inovācija” par LMT viedtelevīziju.”

E. Beļskis uzsver, ka 5G būs nākotnes tehnoloģiju attīstības pamats, kas nodrošinās plašu viedo risinājumu attīstību pilsētvidei, savienotajam transportam, dronu satiksmei, ražošanai, un, protams, arī izklaidei un patērētāju ērtībām.

“Dalība izstādē ir ļoti vērtīga – tajā koncentrēts viss jaunākais, interesantākais un nozīmīgākais attiecībā uz 5G mobilajām tehnoloģijām. Uzskatu, ka arī Latvija ir godam pārstāvēta ar inovatīvajiem risinājumiem, tostarp viedtelevīzija, dronu pārvaldības risinājumi, savienotais transports, mobilās tehnoloģijas biznesa vadībai un lietu interneta iekārtas. Arī mūsu mākslinieku Katrīnas Neiburgas un Andra Eglīša veidotais LMT izstādes stends no kūdras, kas pats par sevi ir laikmetīgās mākslas objekts, izraisījis lielu interesi izstādes apmeklētājos,” ir gandarīts Juris Binde, LMT prezidents.

MWC ir vadošais mobilo tehnoloģiju nozares pasākums, kas ik gadu notiek Barselonā. Šogad tas notiek jau 32. reizi un pulcē vairāk nekā 100 000 dalībnieku un apmeklētāju. Izstādē piedalās pasaules vadošie mobilo sakaru operatori, infrastruktūras, ierīču ražotāji un izstrādātāji, kuri prezentē savus jaunākos sasniegumus, iepazīstina ar nozares attīstības tendencēm. Šogad MWC fokusā ir 5G, kas būs nākotnes tehnoloģiju attīstības pamats un nodrošinās inovācijas viedo pilsētu, transporta tehnoloģiju, dronu tehnoloģiju, veselības, ražošanas, izklaides industrijas un citās jomās.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI