DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. februārī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Nodokļu reforma jeb ko valdība sabiedrībai nepateica

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 27. februārī, plkst. 10.00 tiesībsargs mediju pārstāvjus iepazīstinās ar apjomīgupētījumu par jaunās nodokļu reformas ietekmi uz Latvijas nodokļu maksātājiem. Preseskonference notiks Tiesībsarga birojā, Rīgā, Baznīcas ielā 25, 4. stāva zālē.

Pētījuma mērķis bija noskaidrot, vai nodokļu reforma ar izmaiņām neapliekamā minimuma, iedzīvotāju ienākuma nodokļa atvieglojumu un attaisnoto izdevumu piemērošanā palielina cilvēku ienākumus un mazina nevienlīdzību.

„Reformas ieviesēji sabiedrībai solīja nevienlīdzības mazināšanu, lielākas algas, stiprākus uzņēmumus un citus labumus. Jāatzīst, ka pētījums atklāj ievērojamus reformas trūkumus, kas ieviešanas gaitā sabiedrībai tika noklusēti. Uzskatu, ka nav jāgaida finanšu ministra noteiktais trīs gadu nogaides periods, lai novērtētu reformas ietekmi. Mēs to jau esam paveikuši! Un atbilde ir skaidra – nevienlīdzība nemazinās, un ienākumi nepalielinās. Vismaz ne tā, kā to sagaida sabiedrība,” uzskata tiesībsargs Juris Jansons.

Apjomīgais pētījums tapis Tiesībsarga biroja ekspertiem sadarbojoties ar Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes pētniecēm Līgu Leitāni, Larisu Buli un Kristīni Rozīti.

Pētījuma secinājumi un priekšlikumi balstīti uz tiesībsarga veiktās iedzīvotāju aptaujas datiem un juridisku aspektu izpēti un ekonomisko analīzi, kur analizēti iedzīvotāju faktiskie ieņēmumi un normatīvais regulējums.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI