DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. februārī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas
1
1

Ārlietu ministrs: Eiropas Savienības Padomdevēja misijai Ukrainā jābūt spēcīgāk pārstāvētai Ukrainas austrumos

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 18. februārī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalījās Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes sanāksmē Briselē, kurā ES dalībvalstis pārrunāja reformu procesu Ukrainā, tostarp gaidāmās vēlēšanas, drošības situāciju Ukrainas austrumos un Azovas jūras reģionā, kā arī ES iespējamo turpmāko atbalstu Ukrainas austrumu reģioniem.

Runājot par situāciju Ukrainā, Latvijas ārlietu ministrs vērsa klātesošo uzmanību, ka šis ir īpašs periods, jo pieminam asiņainos notikumus, kuri notika Ukrainā pirms pieciem gadiem. “Latvija ir gandarīta, ka ir panākta politiskā vienošanās par papildu sankcijām saistībā ar Krievijas rīcību pret Ukrainas Jūras spēku kuģiem 2018. gada 25. novembrī Kerčas šaurumā. Latvija uzskata, ka Eiropas Savienības Padomdevēja misijai Ukrainā jābūt spēcīgāk pārstāvētai Ukrainas austrumos,” uzsvēra E. Rinkēvičs.

Sanāksmē ministri pārrunāja arī notikumu attīstību Venecuēlā, konfliktu Sīrijā un gatavošanos 3. donoru konferencei par Sīriju, kura notiks 13. un 14. martā Briselē.

Informācijai

Ārlietu padomes sanāksmes notiek reizi mēnesī. Ārlietu padomi vada ES augstā pārstāve ārlietās un drošības politikas jautājumos Federika Mogerīni.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI