DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. februārī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Dagmāra Beitnere-Le Galla Marokas vēstniecei izceļ ciešākas sadarbības iespējas izglītībā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvija ir ieinteresēta attīstīt ciešāku sadarbību ar Maroku izglītības jomā. Latvijā iespējams iegūt starptautiski atzītu un konkurētspējīgu augstāko izglītību angļu valodā, piektdien, 15.februārī, akcentēja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, atvadu vizītē tiekoties ar Marokas Karalistes vēstnieci Latvijas Republikā Aminu Buajašu (Amina Bouayach).

Arī vēstniece apliecināja Marokas vēlmi aktivizēt sadarbību izglītībā, kā būtisku punktu izceļot kontaktus starp universitātēm.

Tāpat puses pārrunāja parlamentārās sadarbības lomu attiecību stiprināšanā. Vēstniece apliecināja parlamentārās diplomātijas nozīmi un vēlmi uzņemt Marokā Latvijas parlamentāriešus.

D.Beitnere-Le Galla atzinīgi vērtēja Marokas sadarbību ar Eiropas Savienību migrācijas jomā. Latvija, reaģējot uz migrācijas krīzi, sniegusi gan finansiālu palīdzību, gan iesaistījusi savus ekspertus starptautiskās operācijās.

Saeimas priekšsēdētājas biedre pateicās vēstniecei par ieguldījumu Latvijas un Marokas attiecību stiprināšanā, padziļināto interesi un izpratni par Latvijas vēsturi un kultūru, kā arī pauda gandarījumu par A.Buajašas apņēmību arī nākotnē saglabāt ciešu saikni ar mūsu valsti.

Vēstniece noslēdz savu kadenci Latvijā, lai ieņemtu Marokas Nacionālās cilvēktiesību padomes priekšsēdētājas amatu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI